Begeleid wonen in een nieuwbouwwijk aan de rand van Noordwijk | 's Heeren Loo
Vacatures 12 nieuw
Praktische info
Adres:
Biezenland 24-26,
2201 JZ Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in een nieuwbouwwijk aan de rand van Noordwijk
Biezenland 24-26

Wonen

Vanochtend had je een geniaal idee. Je wilde graag eens wat lekkers bij de koffie. In plaats van koeken te kopen, heb je wat bedacht: je gaat zelf koekjes bakken! Voor iedereen op de groep. Je kan er een activiteit van maken met z’n allen, gezellig! Tijdens het samen boodschappen doen heb je stiekem de boodschappen voor de koekjes in de kar gedaan: boter, bloem, en suiker. Niemand heeft gemerkt dat er wat anders was. En nu is het tijd om te beginnen aan het maken van de koekjes. “Wie wil er helpen met koekjes bakken?” vraag je aan je huisgenoten. Leuk, iedereen doet mee! Al gauw is het deeg klaar en staan jullie met zijn allen vormpjes uit te steken. Sommigen willen graag zelf een vormpje snijden met een mes. Hartjes, sterretjes, en zelfs een ezel. Helemaal leuk!

Na een uurtje heb je alles in de oven staan, nog even bakken. Ondertussen drinken jullie nog wat, even bijkomen van het werk. Als de koekjes klaar zijn, laat je ze even afkoelen. En ‘s middags om vier uur is het tijd om ze uit te proberen: “Koffie met koekjes!” roep je door het huis. Iedereen smikkelt uitgebreid van de door jullie gebakken koekjes. Wat lekker zeg!

In het kort

Op de Biezenland wonen jongere en oudere mensen met een licht verstandelijke beperking. Wij bereiden jou hier voor op een leven waarin je zelfstandiger woont. Of wanneer je hier blijft, willen we graag jouw zelfstandigheid vergroten. Je woont hier met mensen van allerlei leeftijden en er is hier een huiselijke sfeer. We eten samen, en brengen we veel tijd met zijn allen door. Als je je even wilt terugtrekken kan dat, want je hebt een eigen kamer met eigen badkamer.´s Nachts is een slaapwacht aanwezig met uitluistersysteem.

De woning / het gebouw

De woning heeft drie verdiepingen. Iedereen heeft hier zijn eigen slaapkamer met badkamer en wc. Op de begane grond is een gezellige woonkamer met open keuken en vanuit hier kom je bij de tuin. Er is één slaapkamer met een grote badkamer met aansluiting voor een linidobad en een kantoorruimte met kleine badkamer. Boven zijn drie slaapkamers en een aparte wasruimte. Op de zolder zijn twee ruime slaapkamers waarvan één met een kitchenette.
De woning is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is een lift in het gebouw.

De wijk en omgeving

De woning staat in de levendige nieuwbouwwijk Boechorst, vlakbij de N206 aan de rand van Noordwijk. Het is een mooie omgeving met weids uitzicht over de bollenvelden. Voor de deur zijn parkeerplaatsen.
Hier wonen veel gezinnen met jonge kinderen, wat zorgt voor veel levendigheid. Het contact met de buren is goed en ook houden we contact met de wijkvereniging.

Winkels en voorzieningen

Om boodschappen te doen gaan we met de auto of op de fiets. Sommige bewoners lopen graag naar de winkels in Noordwijk-Binnen, dit is een kwartiertje lopen. Je kunt met het openbaar vervoer naar de plaatselijke huis- of tandarts. Voor specifieke paramedische ondersteuning en vrijetijdsbesteding gaan we vooral naar de hoofdlocatie van ´s Heeren Loo, woonzorgpark Willem van den Bergh. Dit ligt in Noordwijk, op drie kilometer afstand. 

Openbaar vervoer

De bushaltes staan op minder dan 500 meter. Noordwijk aan Zee is prima bereikbaar. Met de bus naar Noordwijkerduin (woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk) betekent één keer overstappen.

Voor wie

De woning is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking die redelijk zelfstandig zijn. We hebben ervaring met bijkomende problematiek, zoals problemen rond de puberteit, problemen met samenwonen, niet-aangeboren hersenletsel, autisme en psychische stoornissen. We bieden jou ondersteuning in de groep en individueel. Als het nodig is kun je terugvallen op de 24-uursbegeleiding in één van de andere gebouwen van ’s Heeren Loo.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact
met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op