Begeleid wonen in Voorhout met een verstandelijk beperking | 's Heeren Loo
Vacatures 15 nieuw
Praktische info
Adres:
Bleihof 1-3-5-7,
2215 XS Voorhout
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen voor verstandelijk beperkte jongeren in Voorhout
Bleihof 1-3-5-7

Wonen

Het is zaterdagavond. Tijd om met de groep van Bleihof 7 naar het jongerencentrum te gaan! Er is vanavond een speciale avond voor jongeren zoals jij met een verstandelijke beperking. Je hebt je hier al de hele week op verheugd! Je ziet er goed verzorgd uit met een mooi nieuw t-shirt en een mooie broek, en je hebt je parfum ook opgespoten. Samen met de begeleiding fietsen jullie erheen. Als jullie het gebouw binnenlopen ziet het er prachtig uit: overal gekleurde lichtjes, en zelfs lasers. De dj draait muziek met een goede beat, je begint al wat te dansen. Dan even een drankje halen bij de bar. 

De karaoke begint! Je loopt terug naar de rest van de groep en vrolijk pak je de microfoon. Je begint met volle borst mee te zingen met Nick & Simon. Jullie hebben de grootste lol, want het klinkt niet altijd even mooi. Maar dat maakt niet uit, want je hebt de avond van je leven. Dit is echt genieten!

In het kort

Op De Bleihof 1-7 is ruimte voor vijftien jonge bewoners. Zij wonen in twee groepen. Eén groep van acht mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (Bleihof 7). En op Bleihof 1 woont een groep van zeven mensen een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Twee bewoners hebben een meervoudige beperking. Eén team van medewerkers begeleidt de bewoners van de huizen.

De woning / het gebouw

Eerst waren de Bleihof 1 tot en met 7 vier woonhuizen. Deze zijn verbouwd tot twee groepswoningen. Op allebei de woningen is op de begane grond een zitkamer met open keuken, een badkamer en een rolstoeltoilet. Ook zijn hier twee slaapkamers voor mensen met een lichamelijke beperking. Op de eerste en tweede verdieping zijn in totaal 13 slaapkamers. Op Bleihof 1 is een traplift naar de eerste verdieping. Er is een gedeelde slaapwachtkamer.

De omgeving

De woning ligt in een rustige groene wijk aan een woonerf, met in het midden een speelplein. In de buurt wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Op tien minuten lopen zit een jongerencentrum, dat af en toe een activiteit voor verstandelijk beperkte jongeren organiseert. Ook een café en een huisartsenpraktijk liggen op vijf minuten fietsen. Zowel met de auto als met het ov is de Bleihof goed bereikbaar.

Voor wie

Deze woningen zijn geschikt voor jongeren of jong volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. ’s Nachts is er een slaapdienst en beluisteringssysteem aanwezig. We hebben ervaring met het begeleiden bij autisme, epilepsie en andere lichamelijke beperkingen. We willen bewoners een veilig thuis bieden waarin zij zich kunnen ontwikkelen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op