Begeleid wonen in Monster met een verstandelijke beperking | 's Heeren Loo
Vacatures 11 nieuw
Praktische info
Adres:
Bosweg 1-15,
2681 JK Monster
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen en dagbesteding bij de duinen in Monster
Bosweg 1-3-5-7-9-11-13-15

Wonen

Je blaast het restje snipperhout van je vogelhuisje en bekijkt het resultaat: Je had het niet beter kunnen doen! Fijn dat het af is. Je zusje zal hem erg mooi vinden, dat weet je zeker! En je hebt een leuke dag gehad. Tijd om naar naar huis te gaan. Het is maar een klein stukje lopen.. of eigenlijk rollen.

Het is heerlijk om weer thuis te zijn en je ploft op de bank. Je ruikt de gebakken aardappeltjes in roomboter en het vlees wat aan het sudderen is. Je hoort je buik rommelen. De anderen huisgenoten zijn er ook al. Het is fijn ze elke dag weer te zien. Jullie zijn een hechte groep. Samen kijken jullie de serie af. Al snel roept de begeleiding dat het eten klaar is. Met z’n allen schuiven jullie aan tafel. Smakelijk eten!

In het kort

Bosweg 1 - 15 bevinden zich op het woonpark Het Westerhonk in Monster. Op deze adressen zitten verschillende groepen. Op de Vijverhoek besteden we aandacht aan mobiliteit en creativiteit van de bewoner. Bosweg 7 en 9 zijn een onderdeel van deeltijdzorg. Woongroep het Leerhuis biedt een stabiele woonplek aan ongeveer tien jonge mensen. Overdag is er begeleiding en ’s nachts is er begeleiding op afstand. Bosweg 15 is een gelijkvloerse woning voor acht cliënten.

Hoe zijn de huizen ingericht?

Langs de woningen met oneven nummers van Bosweg 1 tot en met 15 ligt een slingerpad. Het is omringd door veel groen en bomen. Elk huisnummer is een losstaand gebouw. 

Bosweg 1 heeft een keuken en een gezamenlijke woonkamer en eetgedeelte. De woning is modern ingericht en heel huiselijk. Je zult je er snel thuis voelen. Er is een overdekte tuin waar je ook met z’n allen kunt zitten. Ook zijn er twee lange loungebanken bij de ingang en ligt er een groot grasveld. 

Je hebt je eigen slaapkamer. Vijf slaapkamers kun je vinden op de woning zelf en drie slaapkamers bevinden zich in de centrale hal. 

De Vijverhoek bevindt zich in een voormalige woonlocatie. Bosweg 7 is een gesloten woning met vier slaapkamers voor vier cliënten om te logeren in de weekenden(deeltijdzorg). Er is een keuken, woonkamer en gesloten tuin. Bosweg 9 is een logeerwoning voor overbrugging en crisisopvang met tien slaapplaatsen. Het Leerhuis heeft voor iedere bewoner een eigen woonslaapkamer. Er zijn ook een woonkamer, keuken en een terras. Nummer 15 is een dagbesteding voor een lopersgroep en oudere wandelgroep. 

Eten, drinken en vrije tijd op Het Westerhonk

De Vijverhoek, Bosweg 7, 9, 11 en 15 liggen op het terrein van het Westerhonk (woongebied Polanen). Op dit terrein kun je fijn wandelen. Er zijn een kinderboerderij, een speeltuin, een luchthal en een kerk. Verder kun je hier op allerlei leuke plekken eten en drinken. Op het terrein zijn een supermarkt, kapper en kledingwinkel. Het Westerhonk ligt in Monster en is bereikbaar met de auto en met bus 31. Het strand is op loopafstand.

Wie wonen hier?

Op de Vijverhoek komen vooral ouderen met een matige verstandelijke beperking. Op Bosweg 7 en 9 bieden we deeltijdzorg aan kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Sommige van hen hebben ook een lichamelijke beperking. Het Leerhuis is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Weerbaarheid en zelfstandigheid staan centraal in het Leerhuis en op nummer 15

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op