Begeleid wonen in zorgcomplex De Boog in Monster | 's Heeren Loo
Vacatures 15 nieuw
Praktische info
Adres:
Bosweg 30-31-32-33-34-35-36-37-38,
2681 JK Monster
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in complex De Boog in Monster
Bosweg 30-38

Wonen

Vandaag gaan jullie met de hele groep en de begeleiding naar het strand. Het wordt zomer, dus dat moet gevierd worden! Aan zee is het heerlijk. De zon schijnt en je hoort het ruisen van de golven. Hier kom je helemaal tot rust.

Natuurlijk is niet elke dag op de woongroep vakantie. Er zal ook gewerkt moeten worden, bijvoorbeeld aan je ontwikkeling. Gelukkig is er altijd iemand die je daarbij kan helpen! En er is niets dat een beter gevoel geeft dan weten dat je weer iets nieuws hebt geleerd.

In het kort

De Boog is een complex met negen woningen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Twee woningen zijn bedoeld voor jongeren. Op de andere adressen wonen senioren met een (zeer) ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Ook zijn er woningen speciaal voor mensen die doof en/of blind zijn. Op alle woningen is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. We bieden de bewoners structuur en een huiselijke sfeer.

Over De Boog

De Boog is een nieuwbouwcomplex. Het bestaat uit negen woningen, verdeeld over drie etages. Per etage zijn er drie woningen met ruimte voor zes of zeven bewoners. In de woningen zijn alle benodigde hulpmiddelen voor de zorg aanwezig, zoals tilliften. Ook heeft het gebouw meerdere liften. De woningen op de begane grond hebben een tuin. De bovenwoningen hebben een groot en gezellig balkon, waar alle bewoners samen kunnen zitten. Alle bewoners hebben een eigen slaap- en badkamer, een gezamenlijke woonkamer en keuken.

Je vindt er ook een tuincomplex met moestuintjes, waar je elkaar kunt ontmoeten.

Wie wonen hier?

Begeleid wonen voor doofblinden
Bosweg 30 en 35 zijn woningen die speciaal bedoeld zijn voor mensen die naast hun verstandelijke beperking doof en/of blind zijn. We communiceren hier bijvoorbeeld door middel van tast, geur, voorwerpentaal en gebaren. 

Begeleid wonen voor senioren
Op Bosweg 31, 32, 33, 34 en 37 wonen ouderen met een matige tot zeer ernstige (meervoudige) verstandelijke beperking. Er zijn ook bewoners met bijkomende problematiek als epilepsie, dementie en eetproblemen. We proberen de bewoners vooral te helpen hun vaardigheden in stand te houden. Ook begeleiden we hen bij achteruitgang.

Begeleid wonen voor jongeren
Ook als jongere kun je bij De Boog terecht. Op Bosweg 36 wonen jongeren en jongvolwassenen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.Op Bosweg 38 wonen jongeren met een ernstige verstandelijke beperking, waarvan een groot deel niet kan praten. Een aantal van de bewoners heeft autisme of niet-aangeboren hersenletsel.

Vrije tijd en dagbesteding

Alle bewoners nemen deel aan dagbesteding die past bij wat ze willen en kunnen. Zo is er dagbesteding speciaal voor ouderen, maar ook voor doofblinden. (Samen) wandelen vinden de meeste bewoners heerlijk.

Op een aantal van de groepen worden regelmatig gezellige uitjes en feestjes georganiseerd. Zo gaan we af en toe naar een pretpark en vieren we carnaval. 

Het Westerhonk en omgeving

De Boog staat in een straat waar enkel andere bewoners van ’s Heeren Loo wonen. Hierdoor is er onderling veel contact en verbondenheid. De woningen zijn onderdeel van woonzorgpark Het Westerhonk, een bijzondere plek in het Westland. Hier wonen en werken mensen met én zonder verstandelijke beperking. Je vindt er onder andere een kapper, gymzaal, belevingstuin, kinderboerderij en supermarkt.

Daarnaast zijn er ook medische voorzieningen, zoals een polikliniek met artsen, een tandarts en fysio- en ergotherapie. 

Strand Molenslag
Monster ligt vlak aan de kust, dus ga vooral lekker een dagje uitwaaien met de begeleiding: de Noordzee is op loopafstand!

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op