Dagbestedingscentrum De Ervaring in Ermelo | 's Heeren Loo
Vacatures 15 nieuw
Praktische info
Adres:
Watertoren 4-6,
3853 HT Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Dagbesteding De Ervaring in Ermelo
Watertoren 4-6

Werk of dagbesteding

Vandaag mag je weer naar de dagbesteding. Je kijkt er altijd erg naar uit omdat er veel te beleven is. Als je De Ervaring binnenloopt, hoor je al allemaal geluiden. Je hoort de snaren van een gitaar en de toetsen van een piano. Ook hoor je dat iedereen het erg naar hun zin heeft.

Als je langs het kooktheater komt, ruik je al heerlijke dingen. Nog even wachten, want eerst mag jij naar de huiskamer voor een kopje thee. Je begeleider helpt je bij alles en zorgt dat jij een leuke dag hebt.

De tijd vliegt voorbij en je gaat helaas weer naar huis toe. Je hebt veel geprobeerd en ontdekt vandaag. Een leuke en zinvolle dag!

In het kort

Aan de watertoren 4-6 vind je het dagbestedingscentrum ‘De Ervaring’. Dit centrum richt zich op mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Er zijn verschillende groepen die met elkaar activiteiten doen. De groepen zijn vooral op leeftijd ingedeeld. Zo is er een groep met alleen maar jongeren en zijn er groepen met (jong)volwassenen en ouderen. Ook is er een groep voor mensen die zeer slechthorend of volledig doof zijn.

Wij bieden veel begeleiding bij de activiteiten en er wordt per individu gekeken naar wat er mogelijk is. Er zijn activiteiten gericht op de zintuigen en er wordt veel met muziek en creativiteit gedaan. Daarnaast maken wij regelmatig uitstapjes naar onder andere de kinderboerderij. Alle activiteiten zijn gericht op het aangaan van contact, invloed, waardering, erkenning en zelfontplooiing.

Gebouw

Wij zitten in een gebouw op het woonzorgpark van Ermelo. Er zijn binnen zes themaruimtes te vinden. Er is een belevingstheater, een beautysalon, een huiskamer, een muziektheater, een sport- en spelruimte en een kooktheater. Ook is er een mooie rustruimte aanwezig. Het gebouw grenst aan een grote afgesloten tuin met een schommel.

Voor mindervaliden is het gebouw goed toegankelijk. Er zijn drie badkamers met een invalidentoilet, plafondlift en brancard. Verder is er genoeg ruimte in het hele gebouw. 

Omgeving

De ervaring ligt in een mooie groene omgeving midden in het woonzorgpark van Ermelo. Dit gebied is zeer toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Wandelaars hebben altijd voorrang op het park en je zult weinig auto’s tegenkomen.

Vanaf het centrum van Ermelo ben je binnen 15 minuten fietsen in het woonzorgpark. Alles binnen het park ligt op loopafstand van elkaar af. Verder ligt het park dichtbij strand Horst met een mooi uitzicht op het Veluwemeer. Ook de Veluwse bossen zijn goed te bereiken op de fiets.

Op het park zelf heb je ook veel voorzieningen. Zo is er onder andere een supermarkt, een kinderboerderij, een een zwembad, een sportveld en een medische dienst. Ook kun je een tweedehands kledingwinkel bezoeken en zijn er winkels waar je onder andere zelfgemaakte producten kunt kopen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is uitstekend. Vanaf het station in Ermelo kun je de bus pakken richting het zorgpark. Het busstation zit net buiten het park. Aan de rand van het centrum van Ermelo bevindt zich het station waar elk half uur treinen naar Zwolle en Amersfoort vertrekken.

Voor wie?

Het dagbestedingscentrum is voor mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking, veelal meervoudig beperkt. Binnen het dagbestedingscentrum zijn verschillende groepen. Er is een groep voor mensen met een auditieve beperking en er is een jongerengroep. De leeftijd ligt in deze groep tussen 18 en 25 jaar. Verder zijn er groepen gericht op volwassenen en senioren. In elke groep wordt er per individu gekeken naar wat er mogelijk is.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op