Begeleid wonen in een groepswoning in Schagen | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
De Spreng 37-39-41,
1741 RT Schagen
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in Schagen
De Spreng 37-39-41

Wonen

Het wordt langzaam donker buiten. Dat betekent dat de dag er alweer bijna op zit. Je hebt vandaag weer veel ontdekt en geleerd. Je begeleider heeft je vandaag een nieuw gerecht laten maken. Je huisgenoten vonden het erg lekker, dus het is voor herhaling vatbaar. Ook was je vandaag aan de beurt om het huis schoon te maken samen met een huisgenoot. Dat heb je ook weer gedaan! Je geniet nog even na van de heerlijke maaltijd en gaat dan naar je eigen kamer. Tijd om naar bed te gaan!

In het kort

De Spreng 37-39-41 zijn drie woningen gelegen in de gemeente Schagen. Er wonen 15 mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding. De begeleiding is gericht op het creëren van een goede werk- en leefomgeving. De doelgroep is gevarieerd en er wordt per bewoner gekeken naar de specifieke hulpvraag. Er wordt gewerkt vanuit de mogelijkheden en de verantwoordelijkheid van de bewoners.

Woning

De Spreng bestaat uit drie rijtjeshuizen die verbonden zijn met elkaar. Elke woning heeft een eigen gemeenschappelijke woonkamer met keuken. De bewoners hebben ieder een ruime zit-/slaapkamer. De doucheruimte en de toiletruimtes worden gedeeld met de bewoners. Elke woning heeft daarnaast een zolder waar een slaapkamer met eigen douche en toilet te vinden is. De woningen hebben een ruime tuin. 

Omgeving

De woningen zijn gevestigd in de gemeente Schagen, gelegen tussen de steden Den Helder en Alkmaar. Schagen is ruim en open opgezet en er heerst een rustige sfeer. Op loopafstand van je woning vind je diverse parken en riviertjes waar je heerlijk kunt wandelen. Het centrum van Schagen is ook goed te voet te bereiken en kent veel voorzieningen zoals cafetaria’s, winkels en supermarkten. Ook is er een muziekschool en een grote bibliotheek. Verder zit je dichtbij de zee. Het is ongeveer een kwartier rijden naar het strand.

Schagen heeft een eigen station met treinen richting Nijmegen Centraal, Den Helder en Maastricht. Vanaf het station ben je binnen 10 minuten lopen bij De Spreng. Ook zitten er bushaltes dichtbij de woning en in het centrum van Schagen.

Voor wie?

De doelgroep van de woningen zijn mensen met een verstandelijke beperking. De hulpvragen van de bewoners lopen uiteen, waardoor de begeleiding ook verschillend is. Wij bieden onder andere structuur aan de bewoners en leren vaardigheden aan. Daarnaast hebben veel bewoners een eigen taak binnen de woning.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op