Pianolaan 1 | 's Heeren Loo
Vacatures 11 nieuw
Praktische info
Adres:
Pianolaan 1,
2201 ZL Noordwijk
Contact opnemen Stuur een mail Routebeschrijving

De Zaak in Noordwijk
Pianolaan 1

Werk of dagbesteding

Bij de zaak werken voornamelijk cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. We geven de cliënt verantwoordelijkheden in zijn dag, in zijn leven, op basis van het kunnen en aankunnen van de cliënt. Als het even niet lukt, dan zijn wij nabij om de cliënt te ondersteunen. Samen 100%, wat vandaag niet lukt, lukt morgen misschien wel! Begeleiders zijn onmisbare schakels in de uitvoering, zij doorbreken samen met de cliënt de oude patronen en zorgen voor succeservaringen waardoor de cliënt zelfvertrouwen op kan bouwen.

Binnen de Zaak wordt met Triple-C gewerkt. 

  • We bieden een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie.
  • We leggen de focus niet op het probleemgedrag, maar zien dit gedrag als communicatie.
  • We bieden een betekenisvolle invulling van het dagelijkse leven, in de domeinen werk/school, zorg voor de woonomgeving, vrije tijd en zelfzorg.

In het kort

De Zaak is een verzameling van verschillende groepen die allemaal hun eigen werkzaamheden uitvoeren op verschillende locaties. Alle werkzaamheden bij De Zaak gebeuren in eigen tempo en op eigen niveau. Er is geen druk voor de cliënt.

Berghbloem

In deze bloemenwinkel aan de Vioollaan op het woonzorgpark leer je om in een winkel te werken en met klanten in contact te komen. Ook leer je veel van bloemen en leren we je boeketten te maken. 

Woef

Hou je ervan om met honden wandelen, met hen spelen en hen commando’s aan te leren? Bij Woef ben je de hele dag bezig met honden en kom je dus ook veel buiten. 

De Wasserij 

In de wasserij wassen we het wasgoed (handdoeken, theedoeken en washanden) van de woningen op het park. We sorteren de schone was en vouwen deze op. Daarna wordt alles weer terug gebracht naar waar het thuishoort. Dit doen we met iedereen die mee wil en kan helpen. 

De Post

In een team sorteer je de post en als dit werk gedaan is wordt de post nar de verschillende locaties op het park gebracht. Er zijn vier rondes per dag, waarvan 1 ronde de pakketjes ronde is. Het bezorgen doen we met een kar. Er wordt flink gelopen op een dag, ook als het regent, gaan we in goede regenkleding naar buiten. 

De Medicijndistributie

Medicijnen die op één plek worden aangeleverd, moeten worden bezorgd bij de juiste adressen op het zorgpark.  Ook halen we de lege bakken weer op bij de woningen en zorgen we dat de nabezorging van de medicijnen iedere dag gedaan wordt. 

Distributie incontentiemateriaal

Een andere breng activiteit is het dagelijks bezorgen van het incontinentiemateriaal op de juiste adressen. Met een kar loop je in een groep over het park om deze dozen af te leveren. 

Schakel 2

Het park ziet er altijd schoon en verzorgd uit. Als je bij de Schakel werkt, help jij ook mee. Met papierprikkers loop je vaste routes en ruim je al het vuil op. Plastic ophalen en glas wegbrengen hoort hier ook bij. Hou je van spelletjes? Je mag hier ook meehelpen bij het uitzoeken van ingebrachte spelletjes voor de Berghshop. Alles wat compleet is kan dan weer netjes terug naar de kringloopwinkel, om vervolgens verkocht te kunnen worden. 

Kantine

Voor koffie en een lekkere lunch gaan cliënten naar de Kantine. Daar moet natuurlijk iemand voor zorgen. Regelmatig is er een bakactiviteit. Ben je gastvrij en kun je goed met mensen omgaan? Dan past dit werk misschien wel bij jou!

De parken 

Dagelijks gaan we met een aantal sterke mensen in ons eigen busje op pad om werkzaamheden op locatie uit te voeren. Twee keer in de week werken we in Leiden, waar we onderhoudswerkzaamheden doen bij park “Cronesteijn”. Werkzaamheden zijn de tuinen onderhouden en doen klusjes in opdracht van de bewoners van dit park. 

Duinzone

Elke ochtend mest je samen met anderen de paardenbak bij de manege uit. ’s Middags doe je andere klussen, zoals glas ophalen en spullen wegbrengen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op