Begeleid wonen in een groepswoning op een woonzorgpark in Noordwijk | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Druivenhof 1-2,
2201 ZZ Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in een groepswoning in Noordwijk
Druivenhof 1-2

Wonen

Vanavond is er een buurtbarbecue op de Druivenhof. Er is genoeg eten en drinken gehaald voor iedereen. Alle buren zijn aanwezig. Samen gaan jullie er een feestje van maken. Eén bewoner zingt gekke liedjes. Ook de begeleiding doet gezellig mee. Aan het eind van de avond zitten jullie helemaal vol. Alle hamburgers zijn op. Je bent moe van de leuke dag, maar gelukkig is daar je warme zachte bed in de groepswoning!

In het kort

Op Druivenhof 1 en 2 zijn mensen welkom met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Er is één appartement voor een bewoner die zelfstandig functioneert; de overige woningen zijn groepswoningen waar 24 uur per dag zorg is. Druivenhof is een gesloten woning, waarvan een aantal bewoners een sleutel heeft. Bij de begeleiding vinden wij structuur, veiligheid en vertrouwen het belangrijkst.

Over Druivenhof

Druivenhof is een groepje van 14 nieuwbouwwoningen. Elke woning bestaat uit 2 of 3 verdiepingen. Op elke verdieping bevinden zich een groepswoning of appartementen/studio’s. In het midden is een plein met schommels en een grote picknicktafel. Af en toe vindt hier een kleine activiteit plaats, bijvoorbeeld een barbecue of een optreden.

De woning
De bewoners hebben ieder een eigen slaapkamer met een eigen douche en toilet. Daarnaast is er een grote woonkamer met gesloten keuken. De woningen hebben een hobbyruimte en een wasruimte. Op Druivenhof 2 zijn tilsystemen beschikbaar. Even lekker ontspannen? Dan kun je terecht in de snoezelruimte.

Behandelmethode
We maken op Druivenhof gebruik van de behandelmethode Triple C. Het doel van deze behandelmethode is niet het beheersen van het probleemgedrag. We zorgen er juist voor dat jij als bewoner zoveel mogelijk een gewoon leven kunt leiden. 

De omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh
Terrein Willem van den Bergh is een groot woonzorgpark met verschillende andere woningen en dagbestedingen van ’s Heeren Loo. In de wijk zitten onder andere een supermarkt, polikliniek, zwembad, tandarts, mondhygiëniste, fysio en logopedist. Aan de westkant van de wijk vind je Duinzone, een gebied met onder andere paarden en een kinderboerderij. Daar kun je wandelen en iets drinken.

Het park is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden.

Dagbesteding

Alle bewoners nemen deel aan dagbesteding. Op het woonzorgpark is van alles te doen: ga bijvoorbeeld lekker bewegen, puzzelen, knutselen, snoezelen of aan het werk in de moestuin op Villa Tomata.

Buiten het park

Een dagje lekker uitwaaien? Met het openbaar vervoer ben je binnen 20 minuten op het strand van Noordwijk.

Wie wonen er op het Druivenhof?

Op Druivenhof 1 wonen mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Druivenhof 2 is een woning voor zes oudere mannen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Er is een mix tussen mensen die mobiel en niet mobiel zijn. We richten ons bij de begeleiding voornamelijk op het gedrag.

Denk je dat je past binnen één van deze twee woongroepen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op