Begeleid wonen in een groepswoning of studio in Noordwijk | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
Druivenhof 3-4-5,
2201 ZZ Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen voor jongeren en senioren in Noordwijk
Druivenhof 3-4-5

Wonen

Vandaag slaap je voor het eerst op je nieuwe woning. Dat vind je best spannend, maar gelukkig verloopt alles tot nu toe prima. Je kamer ziet er al bijna helemaal uit zoals je dat had gewild: je foto’s aan de muren en gezellige lampjes langs het bed.

’s Avonds eten jullie samen aan tafel. Er worden grapjes gemaakt. Als je niet lang daarna naar bed gaat, ben je eigenlijk al best een beetje gerustgesteld: je hebt er alle vertrouwen in dat je je hier snel thuis zal voelen.

In het kort

Druivenhof 3, 4 en 5 vormen samen een wooncomplex van drie verdiepingen.

Druivenhof 3 en 4 zijn woningen voor ouderen met een ernstige (meervoudige) beperking.

Druivenhof 5 is een groepswoning met studio’s voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Hier trainen wij hen om weer deel te nemen aan de maatschappij. Op korte afstand van de woning zijn ook nog bijbehorende appartementen.

Over Druivenhof

Druivenhof is een groepje van 14 woningen. In het midden is een plein met schommels en een grote picknicktafel. Af en toe vindt hier een kleine activiteit plaats, bijvoorbeeld een barbecue of een optreden.

Begeleid wonen voor senioren op Druivenhof 3 en 4

Wie wonen hier?

Op Druivenhof 3 wonen senioren met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Op Druivenhof 4 wonen senioren met een (zeer) ernstige meervoudige beperking. We bieden hen 24 uur per dag begeleiding, waaronder hulp bij de alledaagse handelingen.

We maken gebruik van de behandelmethoden Vlaskamp en Urlings. Daarmee bieden we de bewoners een zo prettig mogelijke oude dag.

De woning

Druivenhof 3 en 4 liggen op de begane grond en de eerste verdieping. In het gebouw vind je zowel een trap als een lift.

Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met badkamer en toilet. Verder vind je in beide woningen een gezellige gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Bij de inrichting is rekening gehouden met lichamelijke beperkingen: er zijn tilliften aanwezig en binnen de woningen is alles gelijkvloers.

Druivenhof 3 heeft een tuin waar je altijd even terecht kan voor een frisse neus; Druivenhof 4 is voorzien van een balkon. 

Begeleid wonen voor jongeren op Druivenhof 5

Wie wonen hier?

De bewoners van Druivenhof 5 zijn jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Zij hebben de leeftijd van 16 tot 26 jaar. We bieden hier ook zorg voor aanvullende problematiek, zoals ADHD autisme, trauma’s en verslavingsproblematiek. Naast de dagelijkse behandeling is het mogelijk om trainingen of therapie te volgen.

We maken gebruik van de behandelmethode Triple C. Hiermee zorgen we dat je als bewoner zoveel mogelijk een gewoon leven kunt leiden.

De woning

Druivenhof 5 is een open groepswoning met studio’s. De woning ligt op de derde etage van een complex. Er is een gezamenlijke huis-/eetkamer en keuken. De studio’s komen direct uit op de woonkamer. Iedere studio heeft een eigen douche en toilet, wasmachine en keukenblok. De woning is bereikbaar met een lift.

Omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh

Terrein Willem van den Bergh is een groot woonzorgpark in de wijk Noordwijkerduin. Je vindt er vele andere woningen en dagbestedingen van ’s Heeren Loo. In de wijk zitten onder andere een supermarkt, polikliniek, zwembad, tandarts, mondhygiëniste, fysio en logopedist. Aan de westkant van de wijk vind je Duinzone, een gebied met onder andere paarden en een kinderboerderij. Daar kun je wandelen en iets drinken.

Het park is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto.
Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden.

Buiten het park

Een dagje lekker uitwaaien? Met het openbaar vervoer ben je binnen 20 minuten op het strand van Noordwijk.

Vrije tijd en dagbesteding

Op het woonzorgpark is van alles te doen: ga bijvoorbeeld lekker bewegen, puzzelen, knutselen, snoezelen of bakken. Wij bieden ook ondersteuning bij het vinden van betaald werk.

Bij ons komen wonen

Interesse in één van onze groepswoningen of appartementen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Adres

Druivenhof 3-5
2201 ZZ
Noordwijk

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op