Begeleid wonen in een groepswoning op een woonzorgpark in Noordwijk | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Druivenhof 6-7,
2201 ZZ Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in een groepswoning in Noordwijk
Druivenhof 6-7

Wonen

Je woont nu al een tijdje op Druivenhof. Dat vond je in het begin lastig, en terecht: het is niet makkelijk om je vertrouwde huis te verlaten. Toch merk je dat het steeds beter met je gaat. Je leert je huisgenoten kennen. Op de woning heerst een huiselijke sfeer. En als het een keer een dagje wat minder gaat, is dat natuurlijk geen probleem. We zijn er ten slotte om je te helpen!

In het kort

Druivenhof 6 en 7 zijn woningen voor volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. We staan hier 24 uur per dag voor je klaar. Het bijzondere aan deze woningen is dat we ook dagbesteding bieden aan bewoners die niet op een gewone dagbesteding kunnen werken. Rust en regelmaat vinden we op deze groep belangrijk.

Over Druivenhof

Druivenhof is een groepje van 14 nieuwbouwwoningen. Elke woning bestaat uit 2 of 3 verdiepingen. Op elke verdieping bevinden zich een groepswoning of appartementen of studio’s. In het midden is een plein met schommels en een grote picknicktafel. Af en toe vindt hier een kleine activiteit plaats, bijvoorbeeld een barbecue of een optreden.

De woning
In elke woning is ruimte voor zes bewoners. Over privacy of ruimte hoef je je geen zorgen te maken; als bewoner heb je een grote eigen woon-slaapkamer met aangrenzende badkamer.

Elke woning heeft een mooie keuken, en een gezellige, gemeenschappelijke woonkamer. Hier eten en drinken we regelmatig samen. In de woonkamers staan een radio- en cd-speler en een televisie. Ook op de eigen kamers kun je tv kijken of gebruik maken van de WiFi. Er is verder een afgesloten tuin en een patio, waar je lekker in de zon kunt zitten.

Behandelmethode

Druivenhof 6
We maken op Druivenhof gebruik van de behandelmethode Triple C. Hiermee zorgen we dat jij als bewoner zoveel mogelijk een gewoon leven kunt leiden. Daarnaast gebruiken we de methode Urlings. Met deze methode willen we senioren een zo gelukkig mogelijke oude dag bezorgen.

Druivenhof 7
Op Druivenhof 7 werken we met de behandelmethode Vlaskamp. Dit houdt in dat we proberen te zorgen dat je de vaardigheden die je al hebt zoveel mogelijk behoudt. Ook het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden vinden we belangrijk.

De omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh
Terrein Willem van den Bergh is een groot woonzorgpark in de wijk Noordwijkerduin. Je vindt er verschillende andere woningen en dagbestedingen van ’s Heeren Loo. In de wijk zitten onder andere een supermarkt, polikliniek, zwembad, tandarts, mondhygiëniste, fysio en logopedist. Aan de westkant van de wijk vind je Duinzone, een gebied met onder andere paarden en een kinderboerderij. Daar kun je wandelen en iets drinken.

Het park is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden.

Dagbesteding

Alle bewoners nemen deel aan dagbesteding. Op het woonzorgpark is van alles te doen: ga bijvoorbeeld lekker bewegen, puzzelen, knutselen of snoezelen. We bieden ook dagbesteding op de woning aan.

Buiten het park

Een dagje lekker uitwaaien? Met het openbaar vervoer ben je binnen 20 minuten op het strand van Noordwijk.

Wie wonen er op Druivenhof 6 en 7?

De Druivenhof 6 biedt woonplek aan 7 volwassen mannen en vrouwen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Daarnaast hebben zij lichte tot matige psychiatrische problematiek. Ze zijn allemaal mobiel. Alle bewoners hebben ondersteuning nodig bij alledaagse handelingen. Druivenhof 7 biedt woonplek aan zes volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking en een ernstige meervoudige beperking. De meesten maken gebruik van een rolstoel.

Denk je dat je past binnen één van deze twee woongroepen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op