Orthopedagogisch behandelcentrum (Auriga) - Dordrecht | 's Heeren Loo
Vacatures 12 nieuw
Praktische info
Adres:
Grafelijkheidsweg 82,
3328 EM Dordrecht
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Orthopedagogisch behandelcentrum Auriga in Dordrecht
Grafelijkheidsweg 82

Behandelen Hulp thuis

Bij het orthopedagogisch behandelcentrum kun jij je ontwikkelen en leer je jezelf beter kennen.

In het kort

Aan de Grafelijkheidsweg 82 is het orthopedagogisch behandelcentrum van Dordrecht (Auriga) gevestigd. In dit behandelcentrum kunnen kinderen en jongeren terecht met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Het doel is om uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk te leven. Dit wordt gedaan door een positieve benadering waarbij mogelijkheden centraal staan.

Je kan bij het behandelcentrum terecht voor hulp in de thuissituatie, naschoolse dagbehandeling, trainingen en therapie. Daarnaast spelen observatie, onderzoek en diagnostiek een rol bij het traject.

Gebouw

Per individu wordt er gekeken welke ondersteuning het beste aansluit op de hulpvraag. Dit doen we in overleg met de nabije omgeving.

Als het om een woonplek gaat, dan zijn diverse locaties in Dordrecht en Zwijndrecht een optie. 

Omgeving

De woning is gelegen in de wijk Sterrenburg in Dordrecht. Dit is een levendige wijk met veel groenvoorzieningen. Zo vind je er onder andere het Sterrenburgpark waar je heerlijk kunt wandelen. Dit park is vanaf de woning ongeveer 10 minuten lopen. Naast het park is het winkelcentrum te vinden. Hier vind je supermarkten, winkels en cafetaria’s. 

Het centrum en het station van Dordrecht zijn ongeveer 20 minuten fietsen. Met het ov ben je er binnen een half uur.

Verder is het prachtige Nationaal Park De Biesbosch te vinden aan de rand van de woonwijk. Dit gebied is ook zeer geschikt voor wandelingen!

Voor wie?

Bij het orthopedagogisch behandelcentrum kunnen kinderen, jongeren en jongvolwassenen terecht met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Ze zijn beperkt sociaal redzaam en worden vaak overvraagd.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op