Groot Emaus in Ermelo voor jeugdzorg met een verstandelijk beperking | 's Heeren Loo
Vacatures 15 nieuw
Praktische info
Adres:
Groene Allee 110-112-114,
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Behandelen en wonen voor jongeren met gedragsproblemen
Groene Allee 110-112-114

Wonen Behandelen

Je hebt vroeger nare dingen meegemaakt en je had thuis vaak ruzie. Je vloog tijdens deze ruzies uit de bocht, wat er gebeurde was niet altijd te voorspellen. Je hebt hiervoor al allerlei therapieën en behandelingen gehad, maar tot nu toe zonder resultaat. Tot je bij Groot Emaus kwam wonen.
Je woont hier nu een paar maanden en je gaat hier ook naar school. Wij behandelen jou hier op drie plekken: op school, thuis en in je vrije tijd. Je hebt een persoonlijk begeleider die jou in de gaten houdt en afspraken met jou maakt. Samen bepalen we welke hulp voor jou het meest geschikt is. En dat werkt. Jij hebt één duidelijk plan waar alles in staat. Dat geeft rust, en je kunt goed zien hoe jij vooruitgaat!

In het kort

Op de behandelgroepen bij Groot Emaus Ermelo behandelen wij jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Hier krijg jij de zorg die voor jou het meest geschikt is. Jouw persoonlijk begeleider helpt jou met je dagelijkse activiteiten op de behandelgroep maar ook met school en het invullen van je vrije tijd. Jullie hebben een goede band en maken samen afspraken over jouw ontwikkeling. Dit staat in jouw persoonlijk behandelplan, wat wij elke 3 maanden bespreken. Samen met jou en verschillende specialisten, zoals de gedragskundige.

Hoe ziet de groepswoning eruit?

Op de groepswoning wonen 8 of maximaal 9 jongeren zoals jij, die allemaal behandeld worden voor hun problemen. We noemen dit dus een behandelgroep. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer, wel eet je samen met de groep.
Jouw huis op de Groene Allee ziet eruit als een normaal woonhuis, met beneden een woonkamer, keuken en eetgedeelte. Boven heb jij jouw eigen slaapkamer, met bed, kast en wastafel. Op de gang is een gedeelde badkamer.

Omgeving en bereikbaarheid

De behandelgroepen zijn op de locatie Groot Emaus in Ermelo, in een bosrijke omgeving. Je hebt hier alle ruimte om even de natuur in te gaan en te wandelen of fietsen. Op 500 meter zit een bushalte, elk uur vertrekt een bus naar station Ermelo. Vanaf hier pak je zo de trein richting Zwolle of juist naar Utrecht.

Voor wat voor jongeren zijn de behandelgroepen bedoeld?

De behandelgroepen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 23 met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Je gaat naar school bij het Emaus College en je woont in een groepswoning. Ook leer je bij Groot Emaus hoe jij je vrije tijd kunt invullen. Sommige jongeren die hier wonen gaan elk weekend naar hun ouders, anderen blijven hier. Dit hangt van jouw eigen situatie af.
Lees meer over de behandeling op Groot Emaus.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op