Orthopedagogische behandelgroepen voor jongeren in Ermelo | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Groene Allee 14-16-18,
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Orthopedagogische behandeling en wonen in Ermelo voor jongeren
Groene Allee

Wonen Behandelen

Omdat je vroeger veel hebt meegemaakt, ben jij soms erg geprikkeld of zelfs agressief. Thuis wisten je ouders hier ook geen raad mee. Je hebt al eerder hulp gehad, maar dit mocht niet baten. Daarom kwam je bij Groot Emaus. Je hebt nu al veel stappen gezet in de goede richting, dankzij de hulp van diverse specialisten hier. Je persoonlijk begeleider is tevreden over je.Ook heb je onlangs ontdekt dat je goed bent in schilderen. Dit vind je heerlijk, want je kunt er je creativiteit en energie in kwijt. Op school heb je nog steeds moeite met concentreren, en het gaat ook heus wel eens mis. Maar nu ga je de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet!

In het kort

Bij Groot Emaus Ermelo krijg jij orthopedagogische behandeling. Een moeilijk woord, maar deze behandeling helpt jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Je hebt een persoonlijk begeleider, die jou helpt met je dagelijkse activiteiten op de behandelgroep. Dit door jou aandacht, structuur en regels te geven. Ook ga je bij Groot Emaus onder begeleiding naar school en ga je aan de slag met het invullen van je vrije tijd. Samen met je begeleider maak je afspraken over jouw ontwikkeling. Wij zien wat jij wel goed kunt, en helpen jou om je talenten te ontwikkelen. In een veilige omgeving, met meer jongeren zoals jij.

Hoe ziet jouw huis eruit?

In elke behandelgroep wonen 8 of maximaal 9 jongeren. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer. Beneden is een ruime woonkamer, met keuken en eetgedeelte. Boven heb jij jouw eigen slaapkamer, met bed, kast en wastafel. Op de gang is een gedeelde badkamer, om lekker uitgebreid te douchen. Je slaapt in je eigen slaapkamer, maar je eet samen met de groep.

Locatie en bereikbaarheid

De behandelgroepen zijn gevestigd op het terrein van Groot Emaus in Ermelo, in een bosrijke omgeving. Je hebt hier alle ruimte om even de natuur in te gaan en te wandelen of fietsen. Op 500 meter zit een bushalte, elk uur vertrekt een bus naar station Ermelo. Vanaf hier vertrekken de treinen naar Zwolle en Utrecht.

Voor wat voor jongeren is deze behandelgroep bedoeld?

De behandelgroepen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Je gaat naar school bij het Emaus College. Ook leer je bij Groot Emaus welke invulling van je vrije tijd bij jou past. Of jij in het weekend naar je ouders gaat, bepaal je zelf. Dit hangt van jouw situatie af.
Lees meer over de behandeling op Groot Emaus.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op