Vacatures 12 nieuw
Praktische info
Adres:
Groene Allee 22-24-26,
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Behandelgroep voor jongeren in Ermelo
Groene Allee 22-24-26

Wonen Behandelen

Vandaag kreeg je ruzie met je huisgenoot. Ze zei iets wat jou triggerde, en toen ging het  mis: je schoot uit je slof. Het lukte jullie samen niet om uit deze situatie te komen. Gelukkig is hier bij Groot Emaus altijd een begeleider in de buurt, die oplet en helpt bij dit soort momenten. Het gaat ook steeds beter met je. Deze dingen gebeuren namelijk een stuk minder vaak dan een paar maanden geleden.

Niet alleen thuis heb je hulp, maar ook op school en tijdens je vrije tijd. Deze behandeling zorgt ervoor dat jouw leven nu een stuk soepeler loopt, en je een vrolijkere jongen bent.

In het kort

Op de behandelgroepen bij Groot Emaus Ermelo krijg jij de zorg die het meest geschikt is voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Jouw persoonlijk begeleider helpt jou met je dagelijkse activiteiten op de behandelgroep. Ook ga je bij Groot Emaus onder begeleiding naar school en helpen we jou met het invullen van je vrije tijd. Samen met je begeleider maak je afspraken over jouw ontwikkeling. Je hebt op de behandelgroep je eigen slaapkamer, maar je eet samen met de groep.

De behandelgroep

In elke behandelgroep wonen 8 of maximaal 9 jongeren. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer. Beneden is een ruime woonkamer, met keuken en eetgedeelte waar je met de groep eet. Boven heb jij jouw eigen slaapkamer, met bed, kast en wastafel. Op de gang is een gedeelde badkamer.

Locatie en bereikbaarheid

De behandelgroepen zijn gevestigd op het terrein van Groot Emaus in Ermelo, in een bosrijke omgeving. Je hebt hier alle ruimte om even de natuur in te gaan en te wandelen of fietsen. Op 500 meter zit een bushalte, elk uur vertrekt een bus naar station Ermelo. Vanaf hier vertrekken de treinen naar Zwolle en Utrecht.

Behandeling op school, vrije tijd en bij wonen voor jongeren

De behandelgroepen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Ook ga je naar school bij het Emaus College. Tot slot leer je bij Groot Emaus welke invulling van je vrije tijd bij jou past. Of jij in het weekend naar je ouders gaat, bepaal je zelf. Dit hangt van jouw situatie af.
Lees meer over de behandeling op Groot Emaus.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, chat, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op