Jeugdzorg in een behandelgroep op Groot Emaus in Ermelo | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
Groene Allee 90-92-94,
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Jeugdzorg in Ermelo voor jongeren met licht verstandelijke beperking
Groene Allee

Wonen Behandelen

Je hebt het tot nu toe niet makkelijk gehad thuis. Je kreeg te weinig aandacht van je ouders, omdat zij verschillende problemen hadden. Die aandacht probeerde je op een andere manier te krijgen, bijvoorbeeld door andere kinderen of volwassenen uit te dagen. Hierdoor kreeg je vaak ruzie en dit was erg vervelend. Maar op Groot Emaus heb je dit gedrag langzamerhand afgeleerd. Doordat wij je hier telkens op een rustige manier op blijven wijzen, verbeter jij jezelf. Je wordt hier ook vrolijker en rustiger van, en hierdoor functioneer je steeds beter in de groep. De zorg van Groot Emaus geeft jou de juiste aandacht en ondersteuning om zo goed mogelijk te functioneren.

In het kort

Op de behandelgroepen bij Groot Emaus Ermelo krijg jij de zorg die het meest geschikt is voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Jouw persoonlijk begeleider helpt jou met je dagelijkse activiteiten op de behandelgroep maar ook met school en het invullen van je vrije tijd. Jullie hebben een goede band en maken samen afspraken over jouw ontwikkeling. Je hebt op de behandelgroep je eigen slaapkamer, maar je eet samen met de groep.

Hoe ziet jouw huis eruit?

In elke behandelgroep wonen 8 of maximaal 9 jongeren. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer. Het ziet eruit als een normaal woonhuis, met beneden een woonkamer, keuken en eetgedeelte. Boven heb jij jouw eigen slaapkamer, met bed, kast en wastafel. Op de gang is een gedeelde badkamer.

Locatie en bereikbaarheid

De behandelgroepen zijn gevestigd op het terrein van Groot Emaus in Ermelo, in een bosrijke omgeving. Je hebt hier alle ruimte om even de natuur in te gaan en te wandelen of fietsen. Op 500 meter zit een bushalte, elk uur vertrekt een bus naar station Ermelo. Vanaf hier pak je zo de trein richting Zwolle of juist naar Utrecht.

Voor wat voor jongeren is deze jeugdzorg bedoeld?

De jeugdzorg is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Je gaat hier naar school bij het Emaus College. Ook leer je bij Groot Emaus welke invulling van je vrije tijd bij jou past. Of jij in het weekend naar je ouders gaat, bepaal je zelf. Dit hangt van jouw situatie af.

Lees meer over de behandeling op Groot Emaus.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op