Dagbesteding Groenvoorziening in Noordwijk | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Zonnelaan 8,
2201 ZW Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Dagbesteding Groenvoorziening in Noordwijk
Zonnelaan 8

Werk of dagbesteding

“Goedemorgen!” het is dinsdagochtend, kwart voor negen. Je komt binnen op de werkplaats, de anderen druppelen langzaam binnen. Sommige gezichten zijn nog wel wat duf, maar jij hebt er al zin in! Vandaag ga je verder met het bankje waar je gisteren mee bezig was. Je hebt hem gisteren helemaal glad geschuurd en de grondverf zit er al op. Vandaag is het dus tijd voor schilderen. Samen met een collega is het tijd om de verfpot erbij te pakken. Jullie dopen de kwasten in de verf en binnen een uur is het bankje mooi blauw. Goed gelukt! Nu mag hij drogen en morgen mag hij naar de opdrachtgever. Nu moeten er nog een paar plantsoenen gesnoeid worden op het terrein en wat gras gemaaid. Je pakt de grasmaaier en de snoeischaar, en een paar handschoenen en je laadt je karretje in. Op naar de volgende klus!

In het kort

Bij de dagbesteding Groenvoorziening doen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking tuinonderhoud. We hebben diverse werkruimtes waar je aan de slag kunt met allerlei verschillende gereedschappen. De schuurmachine en de boormachine zijn favoriet! Je werkt samen met de dagbestedingsgroep van de Klusjesbus. Voorbeelden van wat je kunt doen zijn tuinmeubilair herstellen of opknappen, houten schuttingen timmeren, en hout kloven. Ook kun je diverse andere onderhoudstaken doen buiten op het terrein, zoals snoeien of gras maaien. Soms ga je ook met de auto naar een klus toe, want we werken op verschillende plekken op opdracht.

Wat leer je allemaal?

Je leert bij ons natuurlijk alles over groenvoorziening en onderhoud buiten, maar ook leer je sociale vaardigheden zoals samenwerken. Je werkt bij de Groenvoorziening namelijk nauw samen met de dagbestedingsgroep van de Klusjesbus. Soms doen jullie klussen samen. Bijvoorbeeld als dat nodig is voor de opdracht, of als jij een bepaalde klus graag wilt doen die bij de Klusjesbus hoort. In beide groepen zitten soms stagiairs van een school voor moeilijk lerende kinderen. Allerlei mensen dus: een bont gezelschap!

Sommige deelnemers hebben bepaalde vaste taken, zodat ze de werkzaamheden goed kunnen overzien. Als jij het ook belangrijk vindt om een duidelijk dagritme te hebben met dezelfde taken, kan dat.Kortom, je kunt bij ons steeds weer nieuwe ervaringen opdoen en nieuwe dingen leren, op jouw manier. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en je zult versteld staan van hoeveel je kunt bereiken!

Wat voor gebouw is De Groenvoorziening?

De Groenvoorziening en Klusjesbus zitten in een boerderij van maar liefst honderd jaar oud! Er is een groot erf, waar je heel veel ruimte hebt. Je hebt vanaf de achterruimtes een fantastisch uitzicht: je kijkt over de bollenvelden en kijkt en tegen de duinen aan.

Het lijkt misschien vervallen, maar als iedereen aan het werk is, is het een levendige, gezellige boel. In de werkplaats staan diverse machines, zoals een zaagbank. Daarnaast hebben we een beveiligde inloopkast voor de opslag van het gereedschap, zoals boormachines, zagen en slijptollen. We hebben ruime zolders, en een half gesloten werkruimte. Er zijn er een loods en een garagebox voor grasmaaiers, een trekker en de aanhanger genaamd Gator.

Verder is er een ruimte om machines en apparaten te reinigen en kleine reparaties uit te voeren. Hier kun je wat kleiner houtwerk doen. Voor een pauzemoment kun je terecht in de kantine en lunchruimte met gedeelde keuken. Ook zit er een kantoor.Hoewel je de boerderij in kunt met een rolstoel, is het werk helaas niet geschikt voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn.

Woonzorgpark Willem van den Bergh

Terrein Willem van den Bergh is een groot woonzorgpark in de wijk Noordwijkerduin. Je vindt er verschillende andere woningen en dagbestedingen van ’s Heeren Loo. In de wijk zitten onder andere een supermarkt, polikliniek, zwembad, tandarts, mondhygiëniste, fysio en logopedist. Aan de westkant van de wijk vind je Duinzone, een gebied met onder andere paarden en een kinderboerderij. Daar kun je wandelen en iets drinken. Het park is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden.

Wie werken hier in de groenvoorziening?

De mensen die bij ons werken zijn allemaal anders, wel hebben ze allemaal een lichte tot matige verstandelijke beperking. Soms hebben ze ook gedrags- en verslavingsproblemen. Zij wonen vaak nog bij hun ouders. Als werken bij een normaal bedrijf (nog) te moeilijk voor je is, kun je bij ons terecht. Bij ons krijg je houvast door een duidelijke planning, ook bieden we een veilige omgeving.  In de omgeving van de Groenvoorziening kun je je ontwikkelen zonder te ver buiten je comfort zone te gaan.

Openingstijden

De dagbesteding is 5 dagen per week geopend van 9.00 tot 16.00 uur en is op feestdagen gesloten.

De mensen melden zich op verschillende tijden. Sommigen komen zelfstandig op de fiets, anderen met de taxi. De inlooptijd is vanaf 08.30 uur, terwijl de laatste soms rond een uur of half vijf vertrekt. Op vrijdagmiddag is Groenvoorziening gesloten.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op