Dagbesteding Hoefslag en Het Baken in Ermelo | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Witteland 10-12-14-16-18,
3853 HD Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Dagbesteding Hoefslag in Ermelo
Witteland 10-12-14-16-18

Werk of dagbesteding

Je loopt naar boven en pakt snel je jas. Samen met je begeleider loop je de deur uit. Vandaag ga je weer naar het dagbestedingscentrum. Het centrum zit in het woonzorgpark van Ermelo, dus je hoeft gelukkig niet ver te reizen. Eenmaal op het park aangekomen, voel je meteen een fijne rust. Alles staat in bloei en je ziet bijna alleen maar groen om je heen. Daar is het gebouw al! Je begeleider zegt gedag en je loopt naar binnen. Je weet al in welke ruimte je gaat werken, dus je loopt meteen door. Er zijn al wat collega’s aan het werk en die groeten je. Je pakt een stoel en schuift ook aan. De dag kan beginnen!

In het kort

Aan de Witteland 10-12-14-16-18 zijn drie dagbestedingsgroepen gevestigd. Dit zijn Mossel, Zaag en Rood. Bij Hoefslag werken mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt lichte arbeid gedaan en er is genoeg tijd voor ontspanning. Wij werken elke week met een weekprogramma. Samen met de begeleiders kijken wij welk programma het beste bij iemand past.

Het gebouw

Het gebouw staat in een groene omgeving. Voorheen was het gebouw een woonpaviljoen. Het is aangepast zodat het nu ook geschikt is voor groepen. Er zijn vier groepsruimtes waarin wij verschillende activiteiten doen. In elke ruimte zijn er ongeveer vijf mensen aan het werk. In een van de ruimtes bieden wij ook één op één begeleiding. Ook zijn er rustruimtes aanwezig met bedden. Er is een kantine met keuken waar we gezamenlijk eten en drinken.

Het gebouw is verder gelijkvloers en is goed toegankelijk voor mindervaliden. Ook is er een grote tuin die in de zomerperiode veel wordt gebruikt. Elke dag zijn er zes begeleiders aanwezig die rondlopen en helpen waar nodig. 

Het woonzorgpark

Het dagbestedingscentrum staat midden in het woonzorgpark in Ermelo. Dit woonzorgpark biedt veel begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking en er zijn verschillende voorzieningen. Je vindt op het park onder andere een kinderboerderij, een supermarkt, een sportveld, een zwembad, een kerk, een cafetaria en een medische dienst. Ook kun je een tweedehands kledingwinkel bezoeken en zijn er winkels waar zelfgemaakte producten verkocht worden.

Vanaf het centrum van Ermelo of het centrum van Harderwijk ben je binnen 15 minuten fietsen in het zorgpark. Binnen het park ligt alles op loopafstand van elkaar af. Verder ligt het park dichtbij strand Horst met een mooi uitzicht op het Veluwemeer. Ook de Veluwse bossen zijn goed te bereiken op de fiets. 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is uitstekend. Vanaf het station in Ermelo kun je de bus pakken richting het zorgpark. Het busstation zit net buiten het park. Aan de rand van het centrum van Ermelo bevindt zich het station waar elk half uur treinen naar Zwolle en Amersfoort vertrekken.

Voor wie?

Bij Hoefslag werken (jong)volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking. Er is van alles te doen en er is een goede balans tussen werk en ontspanning. Voor senioren is de Hoefslag ook zeer geschikt. Je hebt alle tijd om te wennen en je werkt op je eigen tempo.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op