Ontmoetingscentrum Tiel en Steunpunt Rivierenland. | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Jonge Schutskooilaan 13,
4001 SB Tiel
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Steunpunt Rivierenland Ambulant-Jeugd-Gezin en Ontmoetingscentrum Tiel
Jonge Schutskooilaan 13

Hulp thuis

Elke week kom je weer een stukje dichter bij jouw doel. Wat is het fijn dat je hier soms hulp bij krijg. Er worden plannen opgesteld samen met de hulpverlener, maar er wordt ook gelachen en gekletst. Soms ga je naar het ontmoetingscentrum waar je andere mensen ontmoet. Vaak heb je leuke gesprekken en leer je veel van elkaar. Het ontmoetingscentrum is een plek waar je je thuis voelt en waar je altijd terecht kunt.

In het kort

Aan de Schutskooilaan 13 zit het Steunpunt Rivierenland Ambulant-Jeugd-Gezin en Ontmoetingscentrum Tiel. Dit steunpunt biedt verschillende soorten ondersteuning aan gevarieerde doelgroepen (volwassenen, jeugd en gezin). Er kan bijvoorbeeld zorg worden geboden op het gebied van wonen zoals koken, het huishouden en financiën. Daarnaast worden er ook trainingen gegeven in ons ontmoetingscentrum. De zorg is gericht op wat jij nodig hebt en wat er mogelijk is.

Hulp op maat

Ambulant volwassenen
Soms is het fijn om wat hulp te krijgen bij het dagelijkse leven. Dat kan met onze ambulante hulpverleners. Zij bieden een luisterend oor waar nodig. En helpen je met allerlei klussen gericht op jouw hulpvraag. Er wordt gewerkt vanuit doelen die jij samen met de hulpverlener opstelt. Aan de hand hiervan wordt een plan gemaakt. De afspraken kunnen bij jou thuis plaatsvinden of het ontmoetingscentrum, wat jij fijn vindt. Meestal bestaat de ondersteuning uit enkele uren per maand.

Jeugd & Gezin

Het kan zijn dat er bepaalde vragen in je omgaan op het gebied van de opvoeding of andere aspecten in de thuissituatie. Een gezinshulpverlener kan jou hierbij helpen. Samen met de hulpverlener wordt er gekeken naar wat er al goed gaat en waar wij jou bij kunnen helpen. Als jouw hulpvraag hierom vraagt, kan een gedragskundige extra hulp bieden. Uiteindelijk is het doel van de begeleiding de ouders weer regie te geven over de opvoeding van de kinderen.

Steunpunt, training en ontmoeting

Bij Steunpunt Rivierenland worden onder andere verschillende trainingen gegeven op het gebied van zelfstandigheid. Dit wordt gedaan vanuit de Academie voor Zelfstandigheid. Daarnaast is het steunpunt ook een ontmoetingsplek voor jong en oud. Je kunt gezellig een praatje komen maken met een kop koffie en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Van muziekactiviteiten tot sportactiviteiten en van spelletjesavonden tot een knutselmiddag. Er is van alles te beleven!

Omgeving

Het steunpunt zit in de Hertogenwijk. De Hertogenwijk ligt naast het centrum van Tiel en aan de rivier de Waal. In het centrum zijn genoeg voorzieningen. Zo is er een groot filmtheater en zijn er verschillende winkels en cafetaria’s te vinden. In de omgeving vind je verder mooie parken waar je kunt wandelen. Het centrum is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Als je de straat uitloopt, vind je een bushalte met bussen naar onder andere het centrum/station van Tiel en het station in de woonwijk Passewaaij.

Voor wie?

Mensen in de regio Rivierenland (Betuwe Bommelerwaard) met een hulpvraag kunnen terecht bij ons. De ondersteuning is gericht op ouders, kinderen en volwassenen/senioren met een verstandelijke beperking die op zichzelf wonen. In ons ontmoetingscentrum is iedereen welkom.

Steunpunt en Ontmoetingscentrum

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op