Vacatures 12 nieuw
Praktische info
Adres:
Lobsteinlaan 15,
7325 BH Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Kinderboerderij De Kakelhoeve in Apeldoorn
Lobsteinlaan 15

Vrije tijd Werk of dagbesteding

Jij bent al je hele leven gek op paarden. Je hebt paardenposters, paardenboeken, een paardenagenda… Maar nooit eerder had je een echt paard. Tot je De Kakelhoeve ontdekte. Het paard is dan misschien niet alleen van jou, zo voelt het wel een beetje. Je borstelt haar bijna elke dag. Inmiddels kun je zelfs een beetje paardrijden. Hoewel je van alle beesten op de boerderij houdt, is er geen enkel dier dat jou beter begrijpt dan je paard!

In het kort

De Kakelhoeve is een kinderboerderij die voor iedereen toegankelijk is. Er wonen onder andere geiten, kippen en paarden. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen er werken, denk aan tuinonderhoud en verzorging van de dieren. Ook bieden wij hen de mogelijkheid om paard te rijden.

Wat valt er te beleven op De Kakelhoeve?

Kom eens langs bij ons en neem een kijkje bij onze dieren. Wandelen, aaien, lachen om de eendjes met hun gekke kuiven: er is genoeg te doen. Op De Kakelhoeve worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd, denk aan een halloweenfeest en een schaapsherdersfeest.

Bij ons komen werken

Ben jij gek op dieren en lijkt het je geweldig om er de hele dag mee bezig te zijn? Boerderij De Kakelhoeve heeft altijd werk voor mensen met een verstandelijke beperking. Kom bijvoorbeeld helpen bij het onderhoud van de tuinen of het dierensnoezelen.

De Hinnikhoeve

De Hinnikhoeve is de paardengroep. De paarden staan in een omheind gedeelte samen met een aantal andere diersoorten. Hier werken elke dag ongeveer 9 mensen met een verstandelijke beperking. Zij helpen bijvoorbeeld bij de verzorging. Ook mogen ze tijdens het paardrijden het paard begeleiden.

De Kakeltine

De Kakeltine is het open gedeelte van de boerderij. Je vindt er verschillende diersoorten, waaronder kippen, geiten en eenden. Ook hier kun je helpen bij de verzorging. Zorg dat je oude schoenen draagt, want natuurlijk moeten ook af en toe de stallen uitgemest worden.

Locatie en bereikbaarheid

Je vindt De Kakelhoeve op het uitgestrekte bosachtige terrein Groot Schuylenburg, tussen verschillende andere woningen en dagbestedingslocaties van ’s Heeren Loo. Als je na het aaien of verzorgen van de dieren honger hebt, kun je terecht in de brasserie voor een hapje en een drankje.De Kakelhoeve ligt op ongeveer 20 minuten lopen van een busstation, maar is ook gemakkelijk met de auto bereikbaar.

Adres en contact

Lobsteinlaan 15 
7325 BH
Apeldoorn

Kakeltine: 06-22476246
Hinnikhoeve: 06-23018775

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 15.30 
(in juni, juli en augustus 09.00 - 16:30)
Zaterdag: 10.00 - 15:00

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, chat, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op