Leren om zelfstandig te wonen in een appartement in Druten | 's Heeren Loo
Vacatures 10 nieuw
Praktische info
Adres:
Kriekveld 5a-b-c-d-e-f-7a-b,
6651 TM Druten
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid zelfstandig wonen in Druten
Kriekveld 5a-b-c-d-e-f en 7a-b

Wonen

Je kan nog steeds niet geloven dat je een eigen appartement hebt. Het voelt heerlijk. Lekker je eigen ding doen, maar toch omringd zijn door huisgenoten. Je hebt een goede klik met je huisgenoten omdat ze veel gemeen hebben met jou. Elke ochtend drink je gezellig een kopje koffie in de gemeenschappelijke woonkamer. Daarna ga je naar je werk. In het weekend ben je natuurlijk vrij, dus dan plan je vaak leuke dingen met vrienden. Als je hulp nodig hebt, dan kan je die inschakelen. Het is een ideale plek om zelfstandig te wonen en te ontdekken!

In het kort

Kriekveld 5 en 7 zijn appartementen waar mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek zelfstandig begeleid wonen. In deze appartementen staat het zelfstandig wonen en deelnemen aan de maatschappij voorop. De bewoners krijgen lessen en trainingen om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Het doel is om uiteindelijk door te stromen naar een zelfstandigere woning.

Er is 24 uur per dag begeleiding beschikbaar. De begeleiding wordt door de bewoners zelf ingeschakeld en richt zich op het stimuleren van de zelfredzaamheid en de eigen regie. Er wordt competentiegericht gewerkt en de focus ligt op de sterke kanten van de mens.

Het gebouw 

In het gebouw bevinden zich zeven appartementen. Op de begane grond zijn drie appartementen gevestigd en op de bovenverdieping vier. Ieder appartement heeft een eigen woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer. Ook is er een gemeenschappelijke woonkamer met een keuken en een washok aanwezig. De tuin met berging die achter het gebouw zit, wordt gedeeld met de bewoners.

Het gebouw heeft een trap die je naar de tweede verdieping brengt. Er is geen traplift of lift aanwezig, waardoor het gebouw beperkt toegankelijk is voor mindervaliden.

Er is verder een uitluister unit aanwezig in het gebouw en er zijn deurmeldcontacten bij de buitendeur en bij de appartementen.

Omgeving

De appartementen zijn gevestigd in een woonwijk in Druten op locatie Boldershof. In deze wijk wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. De wijk is ruim en heeft een groene omgeving. De appartementen liggen dicht bij de rivier De Waal waar je mooie moerasachtige gebieden vindt. In het centrum van Druten vind je verschillende voorzieningen zoals winkels, supermarkten en leuke cafetaria’s. Ook heeft Druten een kinderboerderij, een gymzaal en een zwembad. Als je het leuk vindt om mee te doen met verschillende activiteiten, dan kan dat bij de evenementenhal in Druten. Deze locatie ligt op loopafstand van je appartement.

Er rijden bussen vanuit onder andere het busstation van Druten en Nijmegen Centraal naar het centrum van Druten. Vanaf het centrum is het ongeveer tien minuten lopen naar je appartement.

Voor wie?

De appartementen aan Kriekveld 5 en 7 zijn geschikt voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. De wens is om zelfstandig te gaan wonen. De bewoners zijn volledig mobiel en hebben voldoende vaardigheden om te kunnen wonen in een leer- en trainingshuis.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op