Zorg en onderwijs ineen op openbare school Olivijn | 's Heeren Loo
Vacatures 10 nieuw
Praktische info
Adres:
Marathonlaan 7,
1318 ED Almere
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Openbare school voor speciaal onderwijs Olivijn
Marathonlaan 7

Behandelen Leren en school

Weet je nog, dat liedje waarin ze zingen dat kinderen de baas zijn? Dat geldt hier in ieder geval voor jou: niks alleen maar saaie rekensommen maken. Ga tussen het harde werken door lekker relaxen in de snoezelruimte, speel een spelletje met je klasgenootjes op de computer of drijf rond op je rug in het zwembad. Bij Olivijn voel jij je even koning!

In het kort

's Heeren Loo werkt nauw samen met de school voor speciaal onderwijs Olivijn door middel van een onderwijs-zorgarrangement. We bieden binnen Olivijn onder andere een onderschools behandelaanbod, naschoolse dagbehandeling en onderschoolse individuele begeleiding. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor ondersteuning thuis en opvang op woensdag- of zaterdagmiddag.

Aangepast gebouw

Het schoolgebouw van Olivijn biedt verschillende faciliteiten die helemaal aangepast zijn op verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Er zijn verzorgingsruimten geschikt voor medische verzorging, tilliften en een lift. Verder kunnen de leerlingen gebruikmaken van een revalidatiezwembad, een aangepaste gymzaal en aangepaste keuken. In de snoezelruimte en speciale prikkelarme ruimte kun je helemaal tot rust komen.

Voor wie is Olivijn bedoeld?

Olivijn biedt passend onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke beperking, meervoudige beperking, langdurige ziekte of een zeer moeilijk lerend niveau. De leerlingen hebben een leeftijd van 4 tot ongeveer 13 jaar. Olivijn is een openbare school, wat wil zeggen dat ieder kind welkom is, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Omgeving

Olivijn is gelegen in de rustige en kindvriendelijke wijk Tussen de Vaarten, nabij een bedrijventerrein. Vlakbij liggen een buurthuis, een sportcentrum en een aantal winkels en verschillende groepswoningen van ’s Heeren Loo. Met de bus ben je ongeveer in een half uur in het centrum, waar je ook onze polikliniek Advisium vindt.

Binnen het gebouw van Olivijn zijn ook kinderrevalidatiecentrum Merem, zorggroep Triade, kinderdagverblijf De Schavuiten en Stichting Zorg Almere gevestigd.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op