Dagcentrum Flipje - voor kinderen en jongeren - Tiel | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
Marga Klompéstraat 60 t/m 78,
4003 ZR Tiel
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Kind- en jeugdcentrum Flipje
Marga Klompéstraat 60 t/m 78

Behandelen Hulp thuis Logeren

Het kind- en jeugdcentrum Flipje combineert speciaal onderwijs, zorg en begeleiding. Jongeren en kinderen kunnen bij ons terecht. Ze leren zichzelf beter kennen en ze zijn bij ons volop in ontwikkeling!

In het kort

Aan de Marga Klompéstraat 60 in Tiel zit kinderdagcentrum Flipje. Hier kunnen kinderen terecht met een leeftijd van 2-5 jaar. Het gaat om een behandelsetting. De kinderen kunnen geholpen worden door een gedragswetenschapper, logopediste, speltherapeut en/of een fysiotherapeut. Voor elk kind wordt een behandelprogramma opgesteld. De begeleiding is gericht op de doorstroom naar het (speciaal) basisonderwijs. Ook biedt het dagcentrum buitenschoolse opvang, leeropvang en kamertrainingen voor kinderen en jongeren.

Wat bieden wij?

Kinderdagcentrum Flipje
Het kinderdagcentrum van Flipje is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsprobleem of een verstandelijke beperking. De kinderen worden geobserveerd en gediagnosticeerd. Vanuit de diagnose worden de ouders gediagnosticeerd en geadviseerd. Dit kan gaan over de opvoeding, de begeleiding thuis of over de best passende school. Als het nodig is, wordt een behandeling gestart.

Buitenschoolse opvang Flipje

Bij de buitenschoolse opvang kunnen kinderen en jongeren terecht na school, in het weekend en in de vakantie. De kinderen en jongeren kunnen in een beschermde omgeving spelen en ontspannen. Er worden vanuit de opvang activiteiten georganiseerd waar de kinderen en jongeren aan mee kunnen doen. Rust, regelmaat en structuur staat hierbij centraal.

Logeeropvang Flipje

Bij de logeeropvang kunnen kinderen en jongeren terecht voor ontspanning. Meestal zijn de ouders een paar dagen weg of willen even tot rust komen. Logeren kan in het weekend, in vakanties en eventueel door de week. Kinderen en jongeren kunnen tijdens het logeren met elkaar leuke activiteiten doen.

Kamertrainingscentrum

In het kamertrainingscentrum kunnen (jong)volwassenen terecht die graag zelfstandiger willen worden. In dit centrum zijn appartementen gevestigd waar de (jong)volwassenen in wonen. Onder begeleiding leren ze verschillende vaardigheden. Ze leren bijvoorbeeld boodschappen te doen en de administratie bij te houden. Daarnaast leren zichzelf beter kennen en leren ze een sociaal netwerk op te bouwen.

Omgeving

Het dagcentrum is te vinden aan de rand van het centrum van Tiel. Vlakbij bevindt zich het ziekenhuis Rievierenland. Om de hoek zit de supermarkt COOP. Vanaf dagcentrum Flipje is het centrum lopend te bereiken. Er zijn verschillende restaurants, cafetaria’s en winkels te vinden in het centrum. Ook is de rivier de Waal te voet of met de fiets goed te bereiken. Daarnaast zijn er verschillende parken in de buurt waar je heerlijk kunt wandelen.

Om de hoek van het dagcentrum zit een busstation. Het station van Tiel is vijf minuten fietsen. De treinen rijden onder andere richting Arnhem Centraal en Woerden. 

Voor wie?

Kinderdagcentrum: kinderen van 2-5 jaar
Buitenschoolse opvang: kinderen en jongeren van 4-20 jaar
Logeeropvang: kinderen en jongeren van 4-20 jaar
Kamertrainingscentrum: (jong)volwassenen van 18-35 jaar

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op