Wonen en dagbesteding in Laren: het Papageno Huis | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Naarderstraat 77,
1251 BG Laren
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Wonen en dagbesteding in Laren: het Papageno Huis
Naarderstraat 77

Wonen Werk of dagbesteding Restaurant

Vanavond is er een groot diner, met wel vijftig man. Jij hebt met nog een paar collega’s de eer om mee te werken aan het bedienen van de gasten. Wel spannend, want iedereen kijkt naar jou en je collega’s, of jullie het wel goed doen. Het is zover, de eerste gasten druppelen binnen. De eerste biertjes en wijntjes moeten worden geserveerd. Geconcentreerd loop je met je plateau met drank erop. Als je langzaam loopt, gaat het goed. Yes, de eerste tafel heb je bereikt. Je zet de drankjes keurig voor de mensen neer. Het gaat goed! Na een avond flink doorwerken, praat je met je collega’s met zijn allen nog wat na met een colaatje of een biertje. Het was weer een geslaagde werkdag!

In het kort

Het Papageno Huis is een samenwerking tussen ’s Heeren Loo en Stichting Papageno. Hier helpen wij kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en/of een licht verstandelijke beperking om zo zelfstandig mogelijk en zo plezierig mogelijk te leven en een eigen plek te vinden in de samenleving. Een team van hulpverleners staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor hen klaar. Of het nu gaat om wonen, leren, dagbesteding, behandeling, therapie, naschoolse opvang, welzijn of vrije tijd. Bekijk hier alle mogelijkheden in het Papageno Huis.

Het gebouw: wonen en een restaurant voor dagbesteding

Het Papageno Huis is een monumentaal pand. We hebben 12 appartementen voor jongeren die begeleid zelfstandig kunnen wonen, met in ieder appartement een kitchenette en een badkamer met toilet. De begane grond is het bruisende hart van het huis. Er is een klein theater en een ‘Petit Restaurant’. Een rustige plek op de begane grond, alleen bedoeld voor de bewoners en hun gasten in de avonden en weekenden, is de gemeenschappelijke huiskamer annex eetkeuken. In het souterrain bevinden zich zes geluidsdichte ateliers, een mediatheek en een grote multifunctionele ruimte waar overdag dagbesteding plaatsvindt en gesport kan worden.

De omgeving

Het Papageno Huis ligt aan de rand van Laren. We zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. We willen de samenleving graag naar binnen halen en aansluiten bij Laren en omgeving.

Voor wie

Het Papageno Huis is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en/of een lichte verstandelijk beperking. Zij hebben niet altijd de vaardigheden om volledig mee te draaien in het gewone leven. Omgaan of contact maken met anderen, communicatieve vaardigheden en een goed voorstellingsvermogen zijn dingen waar zij vaak moeite mee hebben, maar die zij wel kunnen ontwikkelen en leren. Zij zijn vaak creatief en gepassioneerd, maar weten niet hoe ze daar mee om moeten gaan. In het Papageno Huis bieden wij allerlei vormen van zorg gericht op de individuele mogelijkheden van iedere persoon en begeleiden wij hen naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op