Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Nagel 56,
8321 RG Urk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Dagbesteding De Groengroep op Urk
Nagel 56

Werk of dagbesteding

“Hnng hnng!” klinkt jouw kettingzaag. De boomstam is al bijna halverwege omgezaagd, nog een klein stukje. En ja hoor, daar gaat hij! Het kraakt al een beetje en langzaam begint de boom te kantelen. “Krrrr….ak!” nu gaat hij echt vallen. “Aan de kant” roept de begeleider, zodat iedereen oppast dat hij niet onder de boom komt. Je hebt een beschermbril op, want bij dit omzagen van bomen kan heel wat stof komen. Je jas zit al onder het houtstof. Ook heb je een helm op, voor het geval dat er bijvoorbeeld takken naar beneden komen. Die wil je niet op je hoofd krijgen! “Bam”, daar komt de oude eik op de grond neer. Wat een machtig mooi gevoel als er weer een boom om is, je voelt je dan echt een sterke, stoere vent. Dit is echt zwaar werk, maar daar hou jij juist van. Ook kun je lekker buiten zijn in de natuur, daar ben je gek op. Voor jou is dit de ideale dagbesteding!

In het kort

De Groengroep is onderdeel van het Trefpunt, een dagbestedingslocatie van ’s Heeren Loo op Urk. De Groengroep bestaat uit een groep met jongens met een licht verstandelijke beperking. Zij werken voor Staatsbosbeheer.

Groengroep op Urk

's Heeren Loo gebruikt cookies voor video's

Om de video te bekijken dient u cookies te accepteren.

Lekker buiten werken bij de Groengroep

Als Groengroep zijn we de hele dag lekker buiten. Maar elke morgen starten wij in 't Trefpunt en daar sluiten we de dag ook af. Je kan hier groenonderhoud doen, dat betekent dat jij bijvoorbeeld bomen kunt omzagen of gaat bosmaaien. Elke week werken wij op de camping, waar wij het groen op de camping en eromheen netjes houden. Bij ons kun je lekker vies worden, lawaai maken en zwaar werk doen. Als je het leuk vindt kun je ook vogelpakketten maken. Hiermee kunnen mensen een vogelhuisje bouwen.

De omgeving

Dagelijks zijn we met de Groengroep aan de slag in het Kuiderbos of op de camping op Urk. Wij doen daar het groenonderhoud. Bomenkappen en grasmaaien bijvoorbeeld. We werken veel met de motorkettingzaag, verschillende andere machines maar ook met schoffels en handgereedschap. 

Bereikbaarheid

‘t Trefpunt ligt middenin het winkelcentrum “het urkerhard”. De bus stopt voor het winkelcentrum, waardoor de plek zeer goed bereikbaar is. Wij rijden de deelnemers naar de buitenlocaties, en vervoeren ook de gereedschappen.

Voor wie

Bij de Groengroep werken jongens (en hopelijk binnenkort ook meisjes) die een matige tot licht verstandelijke beperking (LVB) hebben. Sommigen hebben ook een vorm van autisme.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, chat, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op