Naschoolse dagbehandeling | autisme/ADHD | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Troelstralaan 1,
3741 VJ Baarn
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Naschoolse dagbehandeling Kedin in Baarn
Troelstralaan 1

Behandelen

Natuurlijk wilt u graag dat uw kind zich ontwikkelt. En dat uw kind een fijn en zinvol leven tegemoet gaat. De begeleiders van de naschoolse dagbehandeling Kedin van ’s Heeren Loo in Baarn helpen u, uw kind en uw gezin daarmee verder. We zijn er voor kinderen in de basisschoolleeftijd met uiteenlopende ontwikkelings- en gedragsproblemen, kinderen met of zonder leerproblemen.

In het kort

“Mijn dochter wil net als andere kinderen naar de BSO, maar raakt op een reguliere BSO vaak binnen vijf minuten overprikkeld door alle herrie. Bij Kedin wordt spelenderwijs een behandelprogramma geboden in een sociale setting. Zo leert mijn dochter de sociale vaardigheden die nodig zijn om zo goed mogelijk zelfstandig tefunctioneren in de buitenwereld." Marloes.

Naschoolse dagbehandeling Kedin in Baarn

Uw kind komt na schooltijd twee tot drie keer per week naar de naschoolse dagbehandeling. Tijdens groepsactiviteiten en gesprekken leert uw kind omgaan met dingen
die lastig voor hem of haar zijn.

Bijvoorbeeld:

  • leren omgaan met emoties (boos, bang, bedroefd, blij)
  • leren omgaan met spanning en stress
  • leren omgaan met alle prikkels om je heen
  • samen leren spelen / alleen leren spelen
  • op een leuke en gevarieerde manier vrije tijd invullen
  • vergroten van zelfvertrouwen

Daarnaast denken we zoveel mogelijk mee over hoe uw kind zijn of haar nieuwe vaardigheden ook op andere plekken (bijvoorbeeld thuis, school, club) kan toepassen.

Samen met ouders

Bij Kedin is samenwerken en ‘samen doen’ belangrijk. Regelmatig betrekken we u dan ook bij de zorg voor uw kind. Elk kwartaal bekijken we samen met u hoe we de zorg voor uw kind het beste vorm kunnen geven. Graag zoeken we de samenwerking op met school, mogelijke andere begeleiding thuis, therapie en/of sportclubs. Op deze manier kunnen we met elkaar zorgen dat we op één lijn zitten in de doelen waar we aan werken.

Kleine stappen

We vinden het belangrijk dat u en uw kind positieve ervaringen opdoen, verbeteringen zien en trots kunnen zijn op de behaalde resultaten. In een positieve sfeer ondernemen de kinderen leuke activiteiten (bijvoorbeeld sport en spel, creatieve activiteiten, samen koken, etc.). We werken met kleine haalbare doelen en werkpunten. Zo leert uw kind nieuwe dingen over zichzelf, de ander en zijn of haar gedrag. Samen met u, de gedragswetenschapper, maatschappelijk werker en groepsleiding stellen we de doelen op. Deze komen in het behandelplan.

Behandelmethodieken

Bij de naschoolse dagbehandeling werken we met een succesvolle, motiverende methodiek: ‘Competentie Gericht Werken’. Deze behandeling is gericht op het aanleren van vaardigheden op een positieve manier. Ook werken we op de naschoolse dagbehandeling veel met Geef me de 5’. Binnen deze methodiek staat het bieden van
structuur en duidelijkheid voorop. Daarnaast kunnen we andere behandelmethodieken inzetten. Dit wordt volledig aangepast aan de behoeften en wensen van uw
kind en uw gezin. 

Beschikking gemeente

Voor de naschoolse dagbehandeling heeft u een beschikking van de gemeente nodig. Het vervoer voor de meeste kinderen wordt geregeld via schoolvervoer. Hier heeft u dus geen beschikking voor nodig. Aan het eind van de dag haalt u zelf uw kind op.

Meer weten

Heeft u vragen over de naschoolse dagbehandeling of het aanvragen van een beschikking dan helpen wij u graag! Ook bent u van harte welkom om een keer te komen kijken op de naschoolse dagbehandeling. Neem dan gerust contact op met:

Naschoolse dagbehandeling Kedin

Troelstralaan
13741 VJ Baarn
Telefoon 06 - 22 54 84 11
dagbehandeling.kedin@sheerenloo.nl

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op