Naschoolse dagbehandeling Lelystad | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Logeerhuis van 's Heeren Loo
Praktische info
Adres:
De Doelen 10-11 ,
8233 GP Lelystad
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Naschoolse dagbehandeling Lelystad
De Doelen 10-11

Behandelen Hulp thuis Vrije tijd

In het kort

Naschoolse dagbehandeling Lelystad is voor kinderen van 7 t/m 11 jaar en jongeren van 12 t/m 17 jaar, met een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Dit kunnen leer-, gedrags-, en/of sociaal emotionele problemen zijn. 

De problemen uiten zich zowel thuis, op school als in de buurt. De naschoolse dagbehandeling richt zich op het aanleren van sociaal-emotionele vaardigheden. En richt zich ook op het hebben van plezier, ontspanning en rust. In de vakanties bieden wij een programma aan waarbij meer aandacht is voor ontspanning.

De Naschoolse Dagbehandeling ondersteunt ouders bij de opvoeding en begeleiding van hun kind. Kinderen gaan na schooltijd minstens 3 middagen naar de naschoolse dagbehandeling. Ze volgen een vast programma met groepsactiviteiten en individuele activiteiten. In de behandeling sluiten we aan bij de persoonlijke leerdoelen van uw kind. De duur van de naschoolse dagbehandeling is 2 jaar.

Behandelmethodieken

Op de naschoolse dagbehandeling werken wij met de methodiek 'Competentie Gericht Werken'. De behandeling van de kinderen is gericht op het aanleren en vergroten van vaardigheden. Hierbij richten wij ons op de verstandelijke ontwikkeling en de sociaal-emotionele vaardigheden van de kinderen. Het is belangrijk dat zij positieve ervaringen opdoen en trots zijn op de behaalde resultaten. Er wordt daarom in kleine stapjes gewerkt aan de persoonlijke leerdoelen. 

Ook werken we op de naschoolse dagbehandeling met 'Geef me de 5’. Binnen deze methodiek staat het bieden van structuur en duidelijkheid voorop. 

Voor elk kind anders

De naschoolse dagbehandeling is voor elke kind anders, omdat ieder kind zijn eigen persoonlijke leerdoelen heeft. Als uw kind start, maken wij samen met u een behandelplan. In het plan staan de leerdoelen van het gezin waar wij op de naschoolse dagbehandeling aan gaan werken. Tegelijkertijd hebben wij intensief contact met de ouders/opvoeders zodat we allemaal dezelfde taal gaan spreken voor het kind. 

Wij ondersteunen ouders/opvoeders ook bij de opvoedvragen die zij hebben. Wij werken nauw samen met ouders/opvoeders, de school en andere disciplines.

Hulpvragen van ouders/opvoeders, school en/of kinderen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat vind ik leuk? En wat niet? 
  • Waar ben ik goed in? 
  • Wat vind ik lastig?
  • Hoe ga ik om met mijn boosheid, verdriet, blijheid en/of bang zijn?
  • Hoe herken ik emoties bij anderen en hoe kan ik hierop reageren?
  • Hoe vul ik mijn vrije tijd in?
  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
  • Hoe ga ik om met grenzen van mijzelf en anderen?
  • Hoe ga ik om met mijn beperking en/of gedragsproblemen?
  • Waar loop ik als ouder tegen aan tijdens het opvoeden van mijn kind? En welke ondersteuning past hierbij?

Omgeving

Naschoolse dagbehandeling Lelystad is gevestigd in het gebouw van de school De Zevenster. De omgeving is geschikt om lekker te wandelen. Ga bijvoorbeeld eens naar het Zilverpark om de eendjes te voeren, of ontspan op de steiger bij natuurgebied Harda’s Beach. Op loopafstand van de naschoolse dagbehandeling zijn een klein en een groot winkelcentrum te vinden. Aan de nabijgelegen grote weg is een bushalte.

Voor wie?

De naschoolse dagbehandeling is voor kinderen van 6 t/m 11 jaar en jongeren van 12 t/m 17 jaar) met een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. 

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op