Wonen en werken bij dagbesteding en bollenschuur Vreeburg in Hillegom | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Nieuweweg 11,
2182 BP Hillegom
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Wonen en werken bij dagbesteding en bollenschuur Vreeburg in Hillegom
Nieuweweg 11

Wonen Werk of dagbesteding

Sinds kort woon je op Vreeburg. Je hebt een prachtig uitzicht op de bollenvelden. En niet alleen dat: je hoeft nooit ver te lopen voor een dag vol vermaak. Vandaag ga je bijvoorbeeld de kippen voeren. Daar ben je dol op. Ook al zijn ze niet echt aaibaar, je houdt van hun gekkigheid. En straks is het tijd voor een groepsactiviteit: lekker zwemmen met je huisgenoten! Jij voelt je hier helemaal thuis.

In het kort

Vreeburg is een verbouwde bollenschuur met woonhuis. We bieden hier zowel wonen als dagbesteding aan mensen met een zeer ernstig verstandelijke beperking. Het accent van de dagbesteding ligt op beleven en ontmoeten.

Jongere deelnemers stimuleren we om activiteiten zelfstandig uit te voeren. Bij de oudere deelnemers proberen we hun vaardigheden in stand te houden. We bieden zoveel mogelijk activiteiten aan die aansluiten op de persoonlijke wensen van de bewoners.

Bij ons wonen

De bollenschuur

Vreeburg is een voormalige bollenschuur. Er zijn nu vier huiskamers, twee appartementen en ruimte voor dagbesteding. Iedere huiskamer heeft een eigen keuken. De slaapkamers zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer. Enkele hebben ook een plafondtilsysteem. 

In de huiskamer beneden is een centrale keuken waar we ’s avonds koken. De huiskamers zijn via tussendeuren van elkaar gescheiden. Ze zijn niet op slot. Hierdoor kunnen bewoners elkaar makkelijk ontmoeten

Huize Bloemlust

Huize Bloemlust is de woning die bij de bollenschuur hoort. In deze woning heeft één bewoner haar eigen appartement. Drie bewoners hebben er een kamer. Verder is er in Huize Bloemlust ook een snoezelkamer aanwezig met onder andere een muziekbed. Je vindt er ook de slaapwachtruimte en het kantoor.

Om het gebouw ligt een grote, mooie tuin met een schommel en een Hans en Grietje-huis. 

Het hele gebouw is rolstoelvriendelijk. Er is een lift aanwezig voor mensen die minder mobiel zijn.

Dagbesteding

We bieden dagbesteding aan op de woning. Deelnemers doen bijvoorbeeld huishoudelijke taken. Zij vullen de kasten met washanden, handdoeken en luiers. Ook helpen ze mee met huishoudelijke activiteiten zoals de afwas en het schillen van aardappels. 

Buiten zijn er kippen. Deelnemers kunnen helpen met het verschonen van de hokken en het eten en drinken geven.

Groepsactiviteiten

's Middags proberen we een groepsactiviteit aan te bieden. Zo zorgen we dat onze bewoners zoveel mogelijk sociale contacten hebben. Minstens twee keer per jaar plannen we een dagje uit. We wandelen één keer per dag en zwemmen één keer per dag samen; zo krijgen alle deelnemers voldoende lichaamsbeweging.

Omgeving

Vreeburg is landelijk gelegen en staat midden tussen de bollenvelden van Hillegom. De deelnemers hebben hierdoor een prachtig uitzicht.

Op loopafstand bevindt zich De Willegenberg, een organisatie die een thuis biedt aan mensen met Alzheimer. Hier kunnen bewoners in het restaurant koffie drinken. In de buurt zijn er leuke restaurantjes en mooie bossen om te wandelen. Vlakbij vind je een zwembad en een kinderboerderij. 

Erop uit

Vreeburg heeft twee bussen die gebruikt worden voor wandelingen in bos en duin, vervoer naar het zwembad en andere activiteiten.

Openbaar vervoer

Vreeburg is per bus bereikbaar; een bushalte ligt op 400 meter afstand. 1,5 kilometer verderop vind je het treinstation.

Wie wonen er op Vreeburg?

Vreeburg biedt wonen en dagbesteding aan mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking. Veel bewoners vertonen daarnaast moeilijk verstaanbaar gedrag. Sommige bewoners hebben een bijkomende lichamelijke beperking. Zij zijn afhankelijk van de zorg van de begeleiding.

Wil je graag bij ons komen wonen of deelnemen aan de dagbesteding? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Adres

Nieuweweg 11
2182 BP
Hillegom

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op