Begeleid wonen in een groepswoning voor jongeren in Arnhem | 's Heeren Loo
Vacatures 10 nieuw
Praktische info
Adres:
Orpheusstraat 15-17,
6846 XC Arnhem
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen voor jongeren in Arnhem
Orpheusstraat 15-17

Wonen

De begeleiding heeft een goed plan: jullie gaan vandaag met de hele groep een dagje naar Burgers Zoo. Kijk, de vissen zwemmen hier gewoon over je hoofd heen! Wat zijn jouw lievelingsdieren? De grappige pinguïns, de stoere leeuwen? Of zou je stiekem ook wel zo’n eigenwijze slingeraap willen zijn? Dat kan, een beetje, als je thuiskomt in je eigen appartement. Hoewel de begeleiding er met alle plezier voor je is, leer je om zo snel mogelijk op eigen benen te staan. Tijd voor apenstreken!

In het kort

Orpheusstraat 15-17 is een groepswoning voor vijf jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. De begeleiding helpt de jongeren om uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk te worden. Dit gebeurt door middel van persoonlijke doelen, waarbij de bewoners zoveel mogelijk zelf uitvoeren. Wel is er op de woning altijd begeleiding aanwezig. Alle jongeren nemen overdag deel aan dagbesteding.

De woning

De woning is gelegen op de begane grond van een modern appartementencomplex. In de gedeelde woonkamer kun je altijd terecht om koffie te drinken. Je hoeft je hier geen zorgen te maken over huisgenoten die hun vieze sokken op de grond laten slingeren; alle vijf bewoners hebben een eigen slaapkamer. De twee badkamers worden gedeeld. In het gebouw vind je ook negen trainingsappartementen, waar bewoners leren zo zelfstandig mogelijk te worden.

Omgeving

De woning ligt in het Singelkwartier, op loopafstand van het station Arnhem-Zuid en winkelcentrum Schuytgraaf. In de omgeving vind je veel groen en speeltoestellen. Het Singelkwartier is een wijk met jonge gezinnen en veel voorzieningen in de Schuytgraaf in Arnhem-Zuid.

Voor een dagje uit ga je bijvoorbeeld naar het centrum van Arnhem of Nijmegen. Dierenliefhebbers kunnen zich helemaal uitleven in Burgers Zoo, waar je de haaien boven je hoofd kunt zien zwemmen.

Wie wonen hier begeleid?

Op de Orpheusstraat 15-17 wonen jongeren met een licht tot matige verstandelijke beperking. Daarnaast hebben zij autisme, ADHD of een andere vom van gedragsproblematiek. Zij hebben allemaal de wens om uiteindelijk zelfstandig te gaan wonen.

Denk je dat de zorg die jij nodig hebt aansluit bij wat wij bieden? Bij interesse kun je altijd contact opnemen.

Adres

Orpheusstraat 15-17
6846 XC
Arnhem

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op