Begeleid wonen in een VIC workhome in Druten | 's Heeren Loo
Vacatures 11 nieuw
Praktische info
Adres:
Pa Hoeklaan 59-59a-61,
6651 TE Druten
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in Druten
Pa Hoeklaan 59-59a-61

Wonen

Een woning voor volwassenen met een verstandelijke beperking in een mooie woonwijk in Druten. Bewoners krijgen zeer intensieve begeleiding en ondersteuning. Het creëren van een rustige en veilige sfeer staat centraal.

In het kort

Aan de Pa Hoeklaan 59-61 zit een VIC (Very Intensive Care) Workhome shortstay en een VIC voor licht verstandelijk beperkten. Er wordt zeer intensieve begeleiding geboden aan de bewoners. De begeleiding richt zich vooral op het herstel en het ervaren van het gewone leven. De focus ligt daarbij op de krachten en kwaliteiten van ieder individu.

Binnen de VIC wonen mensen die uit een vastgelopen situatie komen. Er wordt gewerkt aan herstel en het bieden van toekomstperspectief. Overdag gaan de bewoners naar een vorm van dagbesteding, begeleid door begeleiders die ze al kennen.

Woning 

Pa Hoeklaan 59-61 bestaat uit 12 studio’s met een eigen badkamer en een appartement. Het appartement heeft naast een eigen badkamer ook een eigen keuken. In elke studio/appartement woont een bewoner. De bewoner in het appartement is zelfstandiger en heeft minder begeleiding nodig.

Er is ook een gemeenschappelijke woonkamer met keuken aanwezig. Hier maken alle bewoners veel gebruik van. De woning beschikt over een open tuin. 

Omgeving

De woning bevindt zich in een woonwijk in het dorp Druten. In deze wijk wonen mensen met en zonder beperking als buren naast elkaar. De woonwijk ligt aan de rivier de Waal en er zijn veel groene gebieden in de omgeving. Binnen de wijk geldt een snelheidslimiet en er zijn veel voet- en zebrapaden die zorgen voor een veilige omgeving.

Druten heeft verschillende winkels, cafetaria’s en supermarkten. Ook is er een zwembad, een gymzaal en een kinderboerderij. Er zijn daarnaast in de omgeving diverse werk- en dagbesteding locaties die goed te bereiken zijn.

Vanaf de woning is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum. In het centrum vind je bushaltes met bussen naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten.

Voor wie?

De VIC Workhome shortstay is voor volwassenen vanaf 18 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Ze volgen een traject waarna ze door kunnen stromen naar een woonvorm met minder intensieve begeleiding.

De VIC voor licht verstandelijk beperkten is ook voor volwassenen vanaf 18 jaar. De meeste bewoners hebben bijkomende psychische stoornissen en/of gedragsproblemen. De mate van zelfstandigheid verschilt per bewoner.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op