Begeleid wonen in Nieuw-Vennep | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Remmersteinpark 5,
2151 KE Nieuw-Vennep
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in Nieuw-Vennep
Remmersteinpark 5

Wonen Werk of dagbesteding

Je zit in de tuin. Genietend vouw je je handen om een warm kopje thee. Heerlijke Lady Grey-thee. Dat is Earl Grey, maar dan met een vleugje sinaasappel. Je zus weet dat dit jouw favoriete thee is en had daarom de laatste keer toen zij hier was, weer een nieuw pakje voor je meegenomen.

Je hoort de vogels fluiten en in de verte hoor je spelende kinderen. Het is druk in het park. Op de brug zie je twee kinderen en hun moeder brood geven aan de eendjes. Rechts van je zit het terras van Cordaan. Bijna alle tafeltjes zijn bezet. Iedereen probeert wat zonnestralen te vangen van de late middagzon.

In het kort

De woning is geschikt voor volwassenen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Zij hebben (individuele) hulp nodig bij al hun dagelijkse verrichtingen. De woning is gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk.

Wandschilderingen die je welkom heten

Bij binnenkomst voel je al een fijne sfeer. De wanden van de gang zijn mooi beschilderd met diverse kleurige tekeningen. De woning bevindt zich in een groot modern complex. In dit complex kun je onder andere een verzorgingshuis en een fitnesszaal vinden. Hierdoor is het altijd wel gezellig in en rond het pand. De woning is gelijkvloers en ligt op de begane grond. 

Indeling van het gebouw

In de woning vind je zes appartementen. Deze hebben allemaal een slaapkamer met eigen douche en toilet. Daarnaast is er een studio voor één persoon. In de gemeenschappelijke keuken en huiselijke zitkamer kom je regelmatig samen met de andere huisgenoten. Zo gaan jullie bijvoorbeeld samen eten of kijken jullie tv. Aan de woonkamer grenst een ruime tuin, die direct aan het park ligt. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht op het park en de buitenterrassen.

Door de ruime opzet van het gebouw, kun je er makkelijk terecht als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit. En mocht het nodig zijn, kunnen we een tillift voor jou aan het plafond monteren.

Een groenrijke nieuwbouwwijk

Het complex staat in een moderne nieuwbouwwijk van Nieuw-Vennep. Het is gelegen aan de rand van een prachtig park en omlijst door een beekje. Een fijne plek dicht bij huis waar je even een frisse neus kunt halen. 

Je zult in de omgeving vooral families tegenkomen, wat het levendig en gemoedelijk maakt. In de buurt vind je een aantal basisscholen en speeltuinen.

Aan de andere kant van het hetzelfde gebouw vind je nog een woongroep. De woningen hiervan vind je op de eerste verdieping: Sandestein 44

Winkels en gezondheidszorg

In vijf minuten loop je via een brug naar het winkelcentrum. Hier heb je keus uit ruim dertig winkels. 

In de buurt vind je ook een huisarts, apotheek, tandarts, mondhygiënist, fysiotherapeut en pedagoog. Voor medische behandelingen kun je terecht bij Cordaan, gelegen in hetzelfde gebouw. Als je thuiszorg nodig hebt, wordt dit geregeld door Amstelring.

Indien nodig kun je gebruik maken van de arts voor verstandelijk gehandicapten in Noordwijk. Het dichtstbijzijnde medisch centrum is het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Wil je naar de kapper of is het tijd voor een pedicure? Ook daarvoor kun je terecht bij Cordaan, net als voor het restaurant en de kerk.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is op loopafstand.

Dagbesteding

De meeste bewoners gaan naar een dagbesteding op de woongroep zelf. Dit gaat in samenwerking met de buren van Cordaan. Het is vrij uniek dat je bij je woning ook een dagverblijf hebt. Het is wat ontspannender om niet elke dag ergens naar toe te hoeven. Dat scheelt weer ritten met de taxi. Maar je kunt er ook voor kiezen om naar een dagbesteding te gaan bij Paspartoe in Hillegom of in Noordwijk, als dat beter bij je past. 

Wonen met individuele begeleiding, iets voor jou?

Heb jij een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking? En heb je behoefte aan individuele begeleiding? Dan is deze woning misschien iets voor jou. Je gaat misschien voor het eerst wonen in een woongroep. We begeleiden je hierin, zodat jij je prettig voelt in de groep. Je huisgenoten zijn 40-plussers tot senioren.

Daarnaast begeleiden we je in het dagelijks leven. Hierbij motiveren we jou om zo veel mogelijk zelf te kunnen doen. We bieden jou een vaste structuur aan en je weet dagelijks waar je aan toe bent.

Er is een slaapwacht aanwezig. Deze wordt ondersteund door een uitluistersysteem.

Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op