Begeleid wonen in Nieuw-Vennep | 's Heeren Loo
Vacatures 11 nieuw
Praktische info
Adres:
Sandestein 44,
2151 KG Nieuw-Vennep
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in Nieuw-Vennep
Sandestein 44

Wonen Werk of dagbesteding

Je bent net terug van de dagbesteding en kijkt nog even tv met je huisgenoten. Je begeleider komt binnen. Hij is net langs de supermarkt geweest en heeft weer verse ingrediënten gehaald voor een pasta bolognese. Je vindt het altijd leuk om mee te helpen met koken.

Je pakt alles wat je nodig hebt uit de kasten. Voorzichtig snij je de ui zo klein mogelijk. Daarna de verse tomaten en courgette. Ondertussen staat het water al te koken. De begeleider doet de pasta in het water. Hij zet een pan op met wat olie. Jij doet daar de uitjes bij en voegt daarna het gehakt toe. Wat ruikt het toch heerlijk! Ondertussen dekken je andere andere huisgenoten de tafel. Na de pastasaus gaan de groenten erin. Na vijf minuten is alles klaar. Aan tafel!

In het kort

In deze woning wonen volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Ook zijn er bewoners met een niet-aangeboren hersenletsel. Zij hebben behoefte aan individuele begeleiding. De bewoners zijn gebaat bij een duidelijk gestructureerd dagprogramma. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met douche en toilet. De dagbesteding vindt plaats in hetzelfde gebouw.

Een groepswoning op de hele eerste verdieping

Op de eerste verdieping van het gebouwencomplex vind je de groepswoning. Deze is bereikbaar met de lift of de trap. Je vindt hier een lange gang. Hieraan grenzen de zes woningen met elk een eigen badkamer en toilet. Daarnaast heb je een gezellig ingerichte zitkamer met open keuken. Hier kom je gezellig samen met je huisgenoten om bijvoorbeeld een hapje te eten. Ook vind je op deze verdieping een wasruimte, een berghok, een invalidentoilet en twee kantoren. 

De woning is ruim opgezet en zeer goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Een levendige wijk naast een prachtig park 

Het complex staat in een moderne nieuwbouwwijk van Nieuw-Vennep. Het is gelegen aan de rand van een prachtig park, omlijst door een beekje. Een fijne plek dicht bij huis, waar je even een frisse neus kunt halen.

Je zult in de omgeving vooral families tegenkomen, wat het levendig en gemoedelijk maakt. In de buurt vind je een aantal basisscholen en speeltuinen.

Aan de andere kant van het hetzelfde gebouw vind je nog een woongroep. De woningen hiervan vind je op de begane grond: Remmersteinpark 5

Winkels en gezondheidszorg

In vijf minuten loop je via een brug naar het winkelcentrum. Hier heb je keus uit ruim dertig winkels. 

In de buurt vind je ook een huisarts, apotheek, tandarts, mondhygiënist, fysiotherapeut en pedagoog. Voor medische behandelingen kun je terecht bij Cordaan, gelegen in hetzelfde gebouw. Als je thuiszorg nodig hebt, wordt dit geregeld door Amstelring.

Indien nodig kun je gebruik maken van de arts voor verstandelijk gehandicapten in Noordwijk. Het dichtstbijzijnde medisch centrum is het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Wil je naar de kapper of is het tijd voor een pedicure? Ook hiervoor kun je terecht bij bij Cordaan, net als voor het restaurant en de kerk.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is op loopafstand.

Dagbesteding

De meeste bewoners gaan naar een dagbesteding op de woongroep zelf. Dit gaat in samenwerking met de buren van Cordaan. Het is vrij uniek dat je bij je woning ook een dagverblijf hebt. Het is wat ontspannender om niet elke dag ergens naar toe te hoeven. Dat scheelt weer ritten met de taxi. Maar je kunt er ook voor kiezen om naar een dagbesteding te gaan bij Paspartoe in Hillegom of in Noordwijk, als dat beter bij je past. 

Begeleid wonen voor jou

Heb je een matige tot ernstige verstandelijke beperking? Of heb je een niet-aangeboren hersenletsel? Dan is deze woning misschien wat voor jou. Jouw huisgenoten kunnen een beperking hebben met betrekking tot onder andere autisme, niet goed kunnen zien/horen of epilepsie.

We bieden je een duidelijk vaste structuur aan en zorgen natuurlijk dat jij je veilig en geborgen voelt. Daarnaast begeleiden we je in het dagelijks leven. Hierbij motiveren we jou om zo veel mogelijk zelf te kunnen doen. Ook zorgen we dat jullie goed met elkaar kunnen opschieten en met elkaar kunnen communiceren.

Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op