Aangepast wonen op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
Schelpendaal 1-3-5-7,
2681 JJ Monster
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Aangepast wonen op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster
Schelpendaal 1-3-5-7

Wonen

Het is kerstavond. Dat betekent dat jullie cadeautjes krijgen van de verzorgers! Jullie zitten met de hele groep van acht mensen bij elkaar. De verzorgster geeft een cadeau aan je. Spannend, wat zou erin zitten? Het lukt je niet helemaal om het open te krijgen, dus de verzorger helpt. Na even prutsen met plakband en wat gescheur zie je wat het cadeau is. Een bootje voor in bad! Dat is fijn. Het is prettig om iets te doen te hebben terwijl je gewassen wordt. Je krijgt een glimlach op je gezicht.

In het kort

Op Schelpendaal 1 en 3 wonen ouderen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking en/of dementie. Schelpendaal 5 en 7 zijn woningen voor mensen met een zeer ernstige meervoudige beperking.

We bieden 24-uurszorg en een veilige, gezellige woning. Op beide woningen is plaats voor acht bewoners. De verzorgers vormen samen een team dat op beide woningen werkt. Daardoor is er tussen de woningen veel contact. Ook vieren we feestdagen samen.

Schelpendaal 1-3

Voor wie

Schelpendaal 1 en 3 zijn woningen voor senioren met een matige tot ernstige beperking en/of dementie. Het accent van de begeleiding ligt op het in stand houden van de vaardigheden. Daarnaast begeleiden we de bewoners bij het ouder worden. Ook bieden we hier palliatieve zorg. 

De woningen

De woningen zijn gelijkvloers. Ze hebben een gezamenlijke woonkamer en open keuken. Een aantal bewoners hebben een eigen badkamer en een aantal deelt een badkamer. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

De woningen zijn gelegen in een gelijkvloers gebouw waar in totaal vier woningen gehuisvest zijn. Er is een centrale hal, maar iedere woning heeft zijn eigen ingang. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer, die helemaal naar eigen wens is ingericht. Ook houden we rekening met de behoeften van bewoners die graag op hun kamer zijn. Zo hebben sommige mensen een eigen tv, computer of bureau om bijvoorbeeld aan te kleuren.

We hebben een terras voor de woning. Hier kan gerookt worden en er is plek om lekker buiten in de zon te zitten

Schelpendaal 5-7

Voor wie

Op Schelpendaal 5-7 wonen mensen die door hun ernstige meervoudige beperking altijd zorg nodig hebben. Wij helpen met de algemene dagelijkse handelingen en nemen die soms over. Ook helpen we de bewoners met het invullen van het dagelijkse leven. We kijken wat zij kunnen en moedigen hen aan om dingen zelf te doen. Vaak zijn het kleine dingen, zoals zelf een beker vasthouden bij het drinken. Verder willen we voor de bewoners een veilig thuis zijn waar ze zich prettig voelen.

De woningen

Schelpendaal 5-7 zijn ruime aangepaste woningen voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Er zijn plafondliften en ruime (snoezel)badkamers met douchebrancards en douchestoelen. De woningen hebben geen trappen of drempels. Alle deuren zijn extra breed, zodat iemand op een rolstoel of bed erdoorheen kan. Iedereen heeft een eigen slaapkamer en sommige bewoners hebben ook een eigen badkamer. Anderen delen met zijn tweeën een badkamer.

De omgeving

Schelpendaal ligt op terrein Het Westerhonk van ’s Heeren Loo. Om de woningen heen is het groen en er staan veel bomen. We hebben een ruime tuin. De medische dienst en fysiotherapie zitten naast ons gebouw.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op