Begeleid wonen in een groepswoning in Apeldoorn | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Schopenhauerstraat 107-111,
7323 LV Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in Apeldoorn
Schopenhauerstraat 107-111

Wonen

Het is zondagochtend. Samen met een huisgenoot en de begeleiding ga je pannenkoeken bakken. Jullie hebben gisteravond al alles in huis gehaald: fruit, stroop, poedersuiker en natuurlijk de ingrediënten voor het beslag. Het is niet zo gezond, maar ach, dat kan wel voor een keertje. Je medebewoners zijn er in ieder geval blij mee. Jullie zitten gezellig samen aan de keukentafel terwijl de radio aanstaat. Eet smakelijk!

In het kort

Op Schopenhauerstraat 107-111 is 24 uur per dag begeleiding voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Wij vinden het belangrijk dat zij zo zelfstandig mogelijk worden. Dit proberen we te bereiken door structuur te bieden, bijvoorbeeld met gezamenlijke eetmomenten. De begeleiding richt zich vooral op vrijetijdsinvulling, maar we besteden ook aandacht aan het huishouden. Natuurlijk vergeten we de gezelligheid niet; er is hier altijd ruimte voor een grapje.

De woning

De Schopenhauerstraat bestaat uit twee ruime woningen die via een kantoor met elkaar verbonden zijn. Via de hal kom je terecht in de gemeenschappelijke woonkamer, waar je lekker televisie kunt kijken of gebruik kunt maken van de WiFi. Er is ook een eetkamer en luxe keuken, waar we ‘s avonds samen eten. In de tuin met terras kun je met mooi weer gezellig iets drinken of barbecueën.

Je eigen kamer

Als bewoner van de Schopenhauerstraat 107-111 heb je je eigen zit-/slaapkamer. Die mag je helemaal inrichten zoals jij dat wil. Ga dus vooral los met leuke meubels en decoratie. Sommige bewoners delen een badkamer, anderen hebben een eigen.

Doorstroom

Ben je toe aan wat meer zelfstandigheid? Dan is er de mogelijkheid door te stromen naar een andere woning, met begeleiding vanuit de Schopenhauerstraat. Hier krijg je de kans om je verder te ontwikkelen.

Omgeving

De woning ligt in de Apeldoornse woonwijk Zevenhuizen, aan een rustig pleintje met weinig verkeer. Een supermarkt en bushalte zijn op loopafstand. In de buurt vind je ook een aantal andere woongroepen van ’s Heeren Loo. De Schopenhauerstraat heeft een eigen buurtvereniging die regelmatig activiteiten organiseert.

Dagje uit
Als hoofdstad van de Veluwe leent Apeldoorn zich prima voor prachtige wandel- en fietsroutes. Ben je wat minder sportief aangelegd, dan kun je gaan winkelen in de gezellige binnenstad. Voor de dierenliefhebbers is er de Apenheul, waar je wel uren kunt kijken naar de loslopende apen.

Voor wie 

De Schopenhauerstraat biedt zorg aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. De groepssamenstelling is zeer gevarieerd als het gaat om leeftijd, geslacht en problematiek. Hierdoor kunnen bewoners elkaar onderling goed helpen. Klinkt dit als een plek waar jij jezelf ziet wonen? Dan kun je altijd contact opnemen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op