Vacatures 10 nieuw
Praktische info
Adres:
Giraffelaan 2,
2201 ZE Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Snoezeltheater Droomdal in Noordwijk
Giraffelaan 2

Vrije tijd Werk of dagbesteding

Droom jij ’s nachts ook weleens van een andere wereld? Een stad waar in alle straten zachte vloerkleedjes liggen, of een eiland waar de zon altijd schijnt? Van een wolk die je als een taxi vervoert naar alle plekken waar je maar heen wil? Stop met dromen, want die wereld bestaat echt. Ruik de geur van etherische olie en luister naar zachte klassieke muziek terwijl je langzaam wegdrijft. In Droomdal komen ieders dromen uit!

In het kort

Even tot rust komen en je laten verwonderen? Snoezeltheater Droomdal bestaat uit een sfeervolle snoezelruimte met leuke verschillende thema's en betoverende onderdelen. Droomdal is te bezoeken door particulieren en instellingen. Het snoezeltheater is uitermate geschikt voor (dementerende) ouderen, volwassenen en kinderen die speciale aandacht of zorg nodig hebben en voor studenten van diverse opleidingen binnen de zorg. U vindt het snoezeltheater aan de Giraffelaan 2.

Over snoezelen

Het concept ‘snoezelen’ is door ’s Heeren Loo ontwikkeld en is bedoeld om de zintuigen te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van voelmuren of geluidsvloeren. Het is een samentrekking van ‘snuffelen’ en ‘doezelen’. Snoezelen wordt veel gebruikt in de gehandicaptenzorg, maar ook in de ouderenzorg, jeugdzorg en psychiatrie. 

Van droomwolk tot gezonken schip

De snoezelruimte is ingericht in drie thema’s: onder water, jungle en grot. De verschillende ruimtes prikkelen allemaal andere zintuigen. Ben jij een stoere piraat of lig je het liefst te relaxen op een groot muziekbed? Het kan hier allemaal.

Droomwolk

Droom jij soms dat je kan vliegen? Dan is de droomwolk iets voor jou. De droomwolk is een podium waarvan de houten buitenzijde is beschilderd met wolken. Terwijl je meedrijft op de wolken, heb je uitzicht op een grote sterrenhemel.

Het gezonken schip

In één van de hoeken van Droomdal ligt een groot schip van hout. Ga liggen in de boot en ontdek het verhaal van het gezonken schip. Het schip is voorzien van een muziekwaterbed. Hierop kun je heerlijk ontspannen. Je voelt de trillingen op het waterbed die door de muziek ontstaan.

Jungle-eiland

De verschillende podiumelementen vormen samen een zonnig ligeiland. De podiumonderdelen zijn gemaakt van verschillende materialen, om een diversiteit aan ligervaringen te bieden. Het centrale middelpunt is een muziekwaterbed. Je krijgt het gevoel op water te liggen en beleeft de trillingen van de muziek door je lijf.

De ballengrot

Dit is niet zomaar een ballenbad. De grot is gevuld met transparante balletjes en heeft een verlichte ondervloer. De grot wordt mooi uitgelicht door een LED-lamp. In de hoek kan je genieten van een kleurrijke LED-buis en een waterval van fiberglow. 

Het muziekbed

Droomdal’s nieuwste aanwinst is een muziekbed. In het bed is een verstelbare bodem met hierop een deelmatras en een traagschuim topper geplaatst. De bedbodem is elektrisch verstelbaar in vele posities, zodat je je eigen favoriete houding kan kiezen. De versterker onder het bed zorgt voor en intensieve trilervaring door het lichaam. 

De bioscoop

Droomdal heeft een beamer. Hierdoor kunnen we de ruimte omtoveren in een bioscoop. Dit geeft de mogelijkheid om ontspannen film te kunnen kijken. De film wordt geprojecteerd op de zon bij de droomwolk en kan vanaf ieder zit- of ligelement bekeken worden. Natuurlijk kun je zelf kiezen welke film je graag wil kijken!

Catering

Van al dat dromen krijg je honger. In het Droomdal zelf zijn etenswaren niet toegestaan, maar wij beschikken wel over een ruimte waar vooraf of na afloop iets gegeten kan worden. Er is ook de mogelijkheid om ons een complete lunch te laten verzorgen. Meld het enkele dagen voor je bezoek, en wij sturen je een menukaart vol droomgerechten toe.

Voor wie is de snoezelruimte?

Droomdal is te bezoeken door particulieren en instellingen. Het snoezeltheater is geschikt voor diverse doelgroepen. Zo valt te denken aan mensen uit de:

Verstandelijk gehandicaptenzorg
Ouderenzorg
Dagverblijven
Speciaal onderwijs
Opleidingen binnen de zorg

Prijzen en reserveren

Je kunt iedere dag van de week terecht in Droomdal, mits je van tevoren reserveert. Wij raden je aan om voor maximaal 8 personen te reserveren, inclusief begeleiding. Je kunt reserveren door te bellen naar 088-0363500 of door ons te mailen op droomdal@sheerenloo.nl.

Wat kost het?

Het basistarief voor 2 personen is per:

30 minuten € 12,50 (en voor iedere extra persoon + €2,50).
60 minuten € 25,00 (en iedere extra persoon + €5,00).

In de berekening van de totaalprijs wordt ieder persoon meegerekend met of zonder beperking, dus ook een ouder of begeleider. In het weekend rekenen wij een toeslag van € 5,00 op de totaalprijs.

Korting

Leden van speel-o-theek De Speelbergh krijgen 10% korting. Het is ook mogelijk om bij frequent bezoek een voordeelkaart aan te schaffen. Informeer naar de tarieven en mogelijkheden.

Leuke cadeautip

Het is ook mogelijk een cadeaubon met bedrag naar keuze te kopen om te snoezelen in Droomdal!

Woonzorgpark Willem van den Bergh

De Speelbergh is onderdeel van woonzorgpark Willem van den Bergh. Hier vind je vele andere dagbestedingen en woningen van 's Heeren Loo. Het terrein is gemakkelijk bereikbaar met zowel de bus als de auto.

Praktische informatie

Giraffelaan 2 
2201 AC Noordwijk
088 - 036 35 00
droomdal@sheerenloo.nl
Facebook-pagina

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, chat, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op