Begeleid wonen aan de Steenakker in Druten. | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Steenakker 27-27a-29-29a-31,
6651 JA Druten
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in Druten
Steenakker 27-27a-29-29a-31

Wonen

De geur van verse koffie komt je kamer binnen. Je bent meteen wakker en gaat je bed uit. Als je de gezamenlijke woonkamer binnenloopt, zie je je huisgenoot in de keuken staan. Hij is bezig met de koffiemolen die net nieuw is. Je hoort het gekraak van de bonen door de molen en krijgt ook zin in een bakje koffie. Je huisgenoot is zo lief om ook voor jou de bonen te malen. Tijdens het ontbijt vertel jij hoe jouw dag eruit gaat zien. Je gaat zo eerst naar je werk. Daarna even boodschappen doen, want vandaag sta jij op het kookrooster. Je huisgenoot gaat ook naar zijn werk en jullie lopen samen de deur uit. Tot vanavond!

In het kort

Steenakker 27-31 zijn twee woningen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Elke woning heeft plaats voor zeven jongvolwassenen. Er is 24 uur per dag begeleiding beschikbaar. De begeleiding richt zich op het stimuleren van de zelfredzaamheid en de eigen regie. Overdag gaan de meeste bewoners naar dagbesteding en/of werk.

Woning

Steenakker 27-31 zijn twee geschakelde woningen met ieder een eigen voordeur. In elke woning is er een gezamenlijke woonkamer met een keuken. Elke bewoner heeft daarnaast een eigen slaapkamer, waarvan er een aantal op de begane grond zitten. Op de eerste verdieping van nummer 27 bevindt zich de badkamer met een bad en een douche. Nummer 31 heeft twee badkamers op de eerste verdieping. Er is een tuin en een schuur die gedeeld wordt. Mindervaliden kunnen gebruik maken van de traplift.

Omgeving

De woningen zijn gevestigd in een woonwijk in Druten op locatie Boldershof. In deze wijk wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. De wijk is ruim en heeft een groene omgeving. De woningen liggen dicht bij de rivier De Waal waar je mooie moerasachtige gebieden vindt. In het centrum van Druten vind je verschillende voorzieningen zoals winkels, supermarkten en leuke cafetaria’s. Ook heeft Druten een kinderboerderij, een gymzaal en een zwembad. Als je het leuk vindt om mee te doen met verschillende activiteiten, dan kan dat bij de evenementenhal in Druten. Deze locatie ligt op loopafstand van je appartement.

Er rijden bussen vanuit onder andere het busstation van Druten en Nijmegen Centraal naar het centrum van Druten. Vanaf het centrum is het ongeveer tien minuten lopen naar je appartement.

Voor wie?

De woningen zijn geschikt voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De bewoners functioneren verder sociaal (zeer) beperkt zelfstandig.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op