Het Karmijn in Den Haag: zelfstandig of begeleid wonen | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
Vaillantlaan 422-428 t/m 444-448-450,
2526 AH 's-Gravenhage
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in Den Haag
Vaillantlaan

Wonen Logeren

Een bruisende, multiculturele wijk vol mogelijkheden. Dichtbij het centrum van Den Haag, dichtbij de zee met prachtige duingebieden en dichtbij de leuke plaats Scheveningen. Zelfstandig wonen onder begeleiding of toch liever in een groepswoning? Lees verder welke mogelijkheden Het Karmijn allemaal biedt.

In het kort

Aan de Vaillantlaan in ’s-Gravenhage is het Karmijn gevestigd. Dit is een woon- en werklocatie voor Hindoestaans Surinaams verstandelijk beperkten. Er wonen in totaal 26 mensen. Ook is er plek voor logees. Het Karmijn is opgesplitst in een aantal gedeelten. Elk gedeelte kent een specifieke doelgroep waar begeleiding op maat wordt geboden.

Binnen de groepen zijn er verschillende geloofsovertuigingen en culturen. Er wordt binnen het huis rekening gehouden met bepaalde rituelen en religieuze feesten. Overdag hebben de bewoners een vorm van dagbesteding binnen het Karmijn.

Het Karmijn 

Het Karmijn heeft drie etages. Op de begane grond bevindt zich de dagbesteding. Ook is hier het eetcafé Karmijn gevestigd. In het eetcafé werken een aantal bewoners.

Op de eerste etage bevinden zich twee 2-kamer appartementen waar twee bewoners begeleid zelfstandig kunnen wonen. Ook zit er op de eerste etage een groepswoning voor zes bewoners en een logeervoorziening. In de groepswoning heeft iedere bewoner een eigen slaapkamer. De huiskamer, dubbele keuken en badkamer worden gedeeld.

Op de tweede etage zijn ook twee 2-kamer appartementen en een groepswoning met zes bewoners.  De derde etage heeft vier grote appartementen. Hier wonen mensen die graag op zichzelf wonen. Elk appartement heeft een eigen keuken, woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer. 

De appartementen liggen aan een overdekte buitengalerij. Ook hebben de appartementen een balkon aan de straatzijde.

Het Karmijn is goed toegankelijk voor mindervaliden. In het pand is een lift aanwezig en er is bij de woningen rekening gehouden met bewoners met een lichamelijke beperking. 

Omgeving

’s-Gravenhage (Den Haag) is een stad in de provincie Zuid-Holland. De bruisende stad ligt dichtbij de kust (en Scheveningen) en heeft veel voorzieningen. Het Karmijn ligt in de Schilderswijk, vlakbij het station. De Schilderswijk is een multiculturele, drukbevolkte wijk. Veel bewoners van het Karmijn hebben familie in de wijk wonen.

Ook ligt de woning op 20 minuten loopafstand van het centrum van ’s-Gravenhage. In het centrum vind je veel leuke winkels, cafetaria’s en restaurants. In de straten rond de woning zitten ook veel cafetaria’s, restaurants en andere voorzieningen. Verder zitten het wijkcentrum, het gezondheidscentrum, het ziekenhuis en dagbesteding in de buurt.

Naast het mooie centrum, kent Den Haag ook verschillende parken waar je heerlijk kunt wandelen. Een bekend park, en ook meteen een van de grootste in Den Haag, is het Westduinpark. Dit park is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ook het Zuiderpark is een aanrader. Vanaf de woning is het ongeveer 20 minuten lopen naar het Zuiderpark. Ook de Scheveningse Bosjes of de Pier van Scheveningen zijn zeker een bezoekje waard. Deze locaties zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Voor wie?

Het Karmijn is geschikt voor volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking (en lichamelijke beperking). De bewoners hebben een Hindoestaans Surinaamse achtergrond. Verder speelt het Karmijn een belangrijke rol in het verbinden van de bewoners in de wijk.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op