Woning en dagbesteding in Schipluiden voor ouderen met ernstige beperking | 's Heeren Loo
Vacatures 12 nieuw
Praktische info
Adres:
Veldvreugd 16-17,
2636 JJ Schipluiden
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Woning in Schipluiden voor ouderen met verstandelijke of lichamelijke beperking
Veldvreugd 16-17

Wonen Werk of dagbesteding

Wat een zon, ze schijnt door je raam heen op je gezicht. Dat is lekker warm. Het is de laatste tijd erg regenachtig geweest, dus het zou fijn zijn om weer eens naar buiten te gaan zonder paraplu. De verzorgster komt je al ophalen uit de hal, jullie gaan met een groepje uit het woonzorgcentrum in een rolstoel naar buiten. Ze rijdt jullie naar buiten, en je snuift de buitenlucht op. De lucht is nog vochtig van de regen van afgelopen tijd. De zon schijnt fel vanachter de wolken. “Mooi weer” zeg je blij, een glimlach komt op je gezicht. De verzorgster knikt naar je. Als je buiten bent, merk je bijna niets meer van je beperkingen. Je voelt je geborgen, hier bij Veldvreugd in Schipluiden.

In het kort

Veldvreugd 16-17 zijn woningen in Schipluiden, bedoeld voor ouderen met een ernstige (meervoudige) beperking. Je woont hier binnen het gebouw van het woonzorgcentrum Akkerleven. Je kunt hier meedoen met alle activiteiten, en er is dagbesteding aan huis. De nachtdienst van de Pieter van Foreest, eigenaar van het gebouw, komt langs wanneer nodig. De woningen hebben een uitluistersysteem.

Hoe ziet de woning eruit?

Veldvreugd 16 en 17 zijn allebei woningen voor zes mensen. Er is een hal die nummer 16 en 17 delen, de rechterdeur is van nummer 16. Als je deze open doet, kom je in een lange gang met aangrenzend de zes slaapkamers. Ook is hier de woonkamer. Er is voorin de gang een wasruimte en achterin de gang een voorraadkast.

Op Veldvreugd 17 is een gezamenlijke huiskamer met open keuken. Er zijn zes slaapkamers, en een extra slaapkamer die ingericht is als snoezelruimte. Op de benedenverdieping is een terras naar buiten in een gesloten tuin met grote vijver.

Activiteiten

Jullie kunnen mee naar muziekoptredens en andere activiteiten op Akkerleven waar we altijd welkom zijn zoals de Bingo, ook kun je bijvoorbeeld naar de kerk. Vaak spelen we binnen een spelletje, lezen we jou voor, kijken we tv of een film, of doen we samen klusjes in het huishouden.

Omgeving

Je vindt ons in een kleine wijk, aan een doodlopende weg. Vanuit jouw woning lopen we zo de polder in. Om het gebouw heen is namelijk veel natuur, er zijn boerderijen en weilanden. Ook kijk je uit op de historische Trambrug. In tien minuten lopen ben je in het dorp Schipluiden met diverse winkels en horeca (o.a. bakker, kledingwinkel en bloemenwinkel). Er is een buurthuis en een kerk. Aan de rand van het dorp bevindt zich een kleine kinderboerderij.

Openbaar vervoer

De bushalte is op 10 minuten lopen van de woning. Vanaf je woning ben je in ongeveer een uur in Rotterdam of Den Haag.

Wie wonen hier begeleid?

Oudere mensen met een ernstige verstandelijke beperking, met ernstige bijkomende problematiek. Zoals autisme, auditieve en visuele beperkingen, dementie en epilepsie.

Kerkgemeenschap

Er zijn veel vrijwilligers vanuit de kerkgemeenschap in het dorp die regelmatig allerlei activiteiten met de cliënten ondernemen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op