Dagbesteding Vijverweg in Monster | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
Vijverweg 11,
2681 JB Monster
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Dagbesteding in Monster
Bij 'Samen' op Het Westerhonk

Werk of dagbesteding

“Wilt u misschien een patatje?” vraag je aan de mevrouw voor je. Je staat achter de bar bij het café, het is lunchtijd en de eerste mensen lopen al naar je toe. Ze komen af op de geur van versgebakken friet, “Dat lijkt me heerlijk!” zegt de mevrouw blij, en ze wrijft in haar handen. Je roept naar je collega of hij wat friet in de frituur wil doen. Even later zijn de goudgele patatjes klaar, je schept ze om met wat zout en schept ze in het plastic bakje. “Wilt u er mayonaise bij??" Dat wil de mevrouw wel. Je drukt het pompje een paar keer goed in en zo komt een dikke klodder mayo in het bakje terecht. “Dat is dan 2,50 alstublieft,” zegt je andere collega even later bij de kassa. De mevrouw betaalt en loopt weg met haar patatje. Je hebt weer iemand blij gemaakt! Mmm, wat ruik dat toch lekker... Je geeft de patatbakker een compliment, terwijl je stiekem zelf een paar gloeiend hete patatjes in je mond stopt.

In het kort

'Samen' biedt dagbesteding met acht verschillende groepen. Er is altijd een groep voor jou bij, want hier werken allerlei mensen. Wij zorgen ervoor dat jij mag doen waar jij het beste in bent. Je kunt van alles doen, zoals het gebouw schoonmaken en de kerkzaal verbouwen en opruimen. Ook verkopen we, vooral op woensdag, drankjes en hapjes, waaronder patat. Soms serveer je de drankjes ook. Daarnaast moet je bijvoorbeeld klanten te woord staan, of heb je keukendienst. Al met al genoeg te doen dus!

“De Instuif” en meer ruimtes

Het gebouw is erg groot en er zijn veel verschillende plekken waar je heen kunt. Zo is er “De Instuif”, een plek die van maandag tot en met vrijdag een Grand Café is. Ook hebben we een kerkzaal, die gebruiken we voor kerkdiensten en voor vergaderingen, en het mortuarium. Je vindt in het gebouw nog een andere vergaderruimte, het stoelenhok en de garage. Maar de belangrijkste plek is toch wel de keuken in de Instuif. Hierbij ligt ook een mooi terras waar je heerlijk kunt zitten met een kopje koffie!

Ik wil dagbesteding doen, wat voor mensen werken hier al?

Mensen die hier werken zijn van alle leeftijden en hebben een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. We hebben acht groepen, die verschillende begeleiding nodig hebben. Wij zorgen ervoor dat jij mag doen waar jij het beste in bent en helpen we als je dat nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld autisme, dan geven we jou een stap voor stap aanpak en duidelijkheid. Ook als je maar beperkt kunt zien of horen, hebben wij een groep voor jou. Daarnaast hebben we groepen waarin we ons vooral richten op zintuiglijke stimulatie en persoonlijke zorg.

Kom je op bezoek?

Het gebouw aan de Vijverweg ligt op een mooie plek met uitzicht op de grote vijver. Vooral bij mooi weer is het heerlijk om op het terras te zitten. Maar als je in de winter geluk hebt en het heeft flink gevroren, kun je ook schaatsen op het ijs van de vijver.
De Vijverweg is ongeveer tien minuten lopen van het strand vandaan. Kom je een keer langs?

Adres

Vijverweg 11
2681 JB
Monster

De dagbesteding is onderdeel van woonzorgpark Het Westerhonk, waar je vele andere woon- en zorglocaties van 's Heeren Loo vindt.

Neem contact op