Begeleid wonen voor kinderen en jongeren in Katwijk | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
Waterman 26-28-30-32,
2221 NK Katwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen voor kinderen en jongeren in Katwijk
Waterman 26-28-30-32

Wonen

Vanavond vieren jullie met de hele groep Halloween. Er zijn heksen, enge clowns en zwarte katten. Jij hebt ook je best gedaan: je hebt een oud laken van zolder gehaald en er twee gaten in geknipt. Wat een prachtig spook ben je! Natuurlijk ontbreekt snoep vanavond ook niet. De begeleiding zet de muziek aan en dan kunnen jullie gaan dansen. Voordat je hier kwam wonen, had je nooit gedacht dat het op een woongroep zo griezelig gezellig kon zijn.

In het kort

Woongroep de Waterman biedt woonruimte voor kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Er is 24-uurs begeleiding. ’s Nachts is er een slaapwacht aanwezig. De ontwikkeling van het kind is hier belangrijk. Ook willen we graag een huiselijke sfeer creëren. Zo vormen we een veilige en vertrouwde basis voor ieder kind.

De woning

Waterman 26-30 zijn twee rijtjeshuizen. De woningen bestaan uit twee verdiepingen en een zolder. Er is in beide huizen plek voor zes bewoners.

Ieder kind heeft een eigen slaapkamer met badkamer. Op de begane grond is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De woning heeft een voor- en achtertuin waar iedereen gebruik van maakt, bijvoorbeeld om lekker te spelen. De woningen zijn niet rolstoelvriendelijk.

Wonen in een kindvriendelijke buurt

De woningen staan in de kindvriendelijke woonwijk Rijnsoever in Katwijk. Je vindt er verschillende andere woningen van ’s Heeren Loo.

In de buurt zijn een supermarkt, en een bakkerswinkel te vinden. Het is een minuut of twintig lopen naar het winkelcentrum Hoornseplein. Verder biedt de omgeving een kapper, verschillende speeltuintjes en een huisarts.

Woonzorgpark Noordwijkerduin

In de buurt vind je het woonzorgpark Noordwijkerduin. Hier vind je vele woningen, dagbestedingen en andere voorzieningen van ’s Heeren Loo. Ga er bijvoorbeeld lekker knutselen of sporten!

Vrije tijd

Misschien kun je de begeleiding wel overhalen om een dagje mee naar het strand te gaan. Met het openbaar vervoer sta je binnen een half uurtje aan zee. Een ideaal dagje uit!

Alle kinderen hier houden van buitenspelen. Er worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Wie wonen hier begeleid?

Op nummer 26-28 wonen kinderen van 6 t/m 12 jaar. Nummer 30-32 is bedoeld voor kinderen en jongeren van 12 t/m 18 jaar. Zij hebben een lichte verstandelijke beperking. Kenmerkend voor deze kinderen en jongeren is dat zij niet meer bij hun ouders kunnen wonen. De meesten laten zowel verbaal als lichamelijk moeilijk verstaanbaar gedrag zien.

Soms wordt een kind via de jeugdhulpverlening binnen deze woning geplaatst. Vaak hebben deze kinderen een traumatisch verleden dat in het gedrag terug te zien is.

We maken gebruik van de behandelmethode INVRA/Op Eigen Benen. Hiermee zorgen we dat kinderen zo zelfstandig mogelijk worden.

Denk jij dat je past binnen deze groep en heb je behoefte aan de zorg die wij bieden, dan kun je altijd contact opnemen.

Adres

Waterman 26-28-30-32
2221 NK
Katwijk

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op