Woongroep voor jongeren en volwassenen in Noordwijk | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Wintertuinplein 8-9-10-11,
2201 ZB Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Woongroep voor jongeren en volwassenen in Noordwijk
Wintertuinplein 8-9-10-11

Wonen

Je bent zenuwachtig, want je gaat bij de buren op bezoek. Dat is één van de doelen in je persoonlijke plan, je wilt af en toe andere mensen bezoeken. Vandaag is de dag dat je dit voor het eerst alleen doet. Je staat voor de deur en twijfelt. Zou je het toch echt doen? Je merkt dat je eigenlijk wilt weglopen. Maar je hebt dit al vaker geoefend met je begeleiders, dus het moet lukken. Nog drie seconden. Je kunt het. Je telt af in je hoofd: 3, 2, 1... Tring! Je hebt op de bel gedrukt, nu is het dus wachten. Gelukkig komt er al snel iemand, voordat je weg kunt lopen. Het vriendelijke gezicht van de begeleidster van nummer 10 kijkt je aan, ze zegt: “Hé, wat goed dat je er bent! Ben je helemaal zelf gekomen nu?”. Je knikt. “Kom maar binnen”. Voordat je het weet zit je bij de andere groep koffie te drinken met een koekje. De spanning valt van je af. Een hele overwinning voor je!

In het kort

In het complex Wintertuinplein 8-9-10-11 zitten woongroepen met diverse problematiek, sommige groepen zijn voor jongeren en andere voor volwassenen. De woningen zijn twee verdiepingen hoog en er is een buitenruimte met picknickbank. Binnen het Wintertuinplein kun jij altijd jezelf zijn, maar wel binnen de regels en het dagritme dat wij aanbieden.

Je eigen badkamer en een buitenruimte

Nummer 8 en 11 zijn op de begane grond, en nummer 9 en 10 op de eerste verdieping. Alle vier de woningen hebben zes slaapkamers met een eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn kamers met bad en zonder bad. Eén kamer per woning is in gebruik als kantoor/washok/slaapwacht. De kantoor en de keuken zijn beide als dit nodig is afsluitbaar.

Er is een centrale deur voor Wintertuinplein 9 en Wintertuinplein 10 samen. Nummer 9 heeft één centrale woonkamer met aangrenzend het kantoor en de keuken. Nummer 10 heeft een badruimte waarvan iedereen gebruik kan maken. De buitenruimte is bij beide woningen door middel van twee openslaande deuren vanuit de woonkamer te bereiken. Er staat buiten een lange picknickbank waar je aan kunt zitten kletsen en waar je je buren kunt ontmoeten. Als het nodig is kun je terugvallen op de 24-uurs begeleiding in de nabijgelegen woning(en).

Wintertuinplein 8

Op Wintertuinplein 8 wonen jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking die zeer intensieve begeleiding nodig hebben. Er zijn huisregels. Ook heb je hier een duidelijk dagprogramma, waarin je zelf keuzes kunt maken en je hebt een persoonlijk plan. Je krijgt intensieve één-op-één-begeleiding om te zien of het goed met je gezondheid gaat. Daarnaast houden we in de gaten of je genoeg sociaal contact hebt. Zo kijken we naar je sociale media, telefoon en of je af en toe ergens op bezoek gaat of bezoek krijgt.

Je leert op deze woning wat je sterke en minder sterke kanten zijn. Ook leer je beter omgaan met je emoties zoals boosheid, agressie, teleurstellingen en verdriet. Dit vooral door duidelijke afspraken te maken met de begeleiding. We zijn er altijd voor je, ook als je even een moeilijk moment of lastige periode hebt.

Wintertuinplein 9-10

Op eigen benen staan
Op Wintertuinplein 9-10 woon je met andere kinderen en jongeren (tussen de 10 en 23 jaar) met een verstandelijke beperking en autisme. Je leert hier met behulp van de methode “Op eigen benen” om voor jezelf te zorgen. Zo ga je zelfstandig uit huis en doe je het huishouden, of heb je corvee buiten het huis. Je leert op eigen benen te staan, zodat je uiteindelijk de stap kunt maken naar een meer zelfstandige woonruimte.

Wij zorgen voor jouw ontwikkeling

Omdat je in een groep woont, is het belangrijk dat je met respect met elkaar omgaat. We brengen jou daarom ook normen en waarden bij. We geven jou als kind of jongvolwassene genoeg ruimte om je te ontwikkelen en te ontplooien. Overdag ga je naar de dagbesteding of het dagverblijf, waar ook schoolse vaardigheden leert. Ook thuis zorgen we voor een vast ritme.

Begeleiding

Overdag is de hele dag begeleiding aanwezig, vanaf elf uur ‘s avonds is er de centrale nachtzorg in het hoofdgebouw. Zij hebben uitluistersystemen en deurmelders en zijn binnen enkele minuten aanwezig op het Wintertuinplein, als dit nodig is. Ook heeft elke kamer een deurmelder, waar de nachtdienst een melding van krijgt als de deur in de nacht open gaat. 

Wintertuinplein 11

Op Wintertuinplein 11 wonen zes mensen met een ernstige beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij hebben moeite om eigen gevoelens en gevoelens van de omgeving te begrijpen en hierop te reageren. Je krijgt hier ondersteunende en intensieve begeleiding. Wij betrekken jou bij dagelijkse taken in het huishouden en we leren je dit stapje voor stapje aan. Ook leer je voor jezelf te zorgen, je weerbaarheid te verbeteren en krijg je training in sociale vaardigheden. Je gaat buitenshuis naar werk of de dagbesteding. 

Momenteel wonen er zes mannen op Wintertuinplein 11. De sfeer op de groep is goed, we doen zoveel mogelijk activiteiten samen. Als het nodig is kun je ook als je hier woont terecht bij de 24-uurs begeleiding in de huizen in de buurt.

Genoeg te doen in Noordwijkerduin

De woning staat op de hoofdlocatie Willem van den Bergh in de wijk Noordwijkerduin in Noordwijk. Het gebouw ligt middenin deze groene, rustige en beschutte wijk. In de wijk zitten een supermarkt, poli, tandarts, mondhygiëniste, fysio, logopedie, etc. Je kunt op het terrein van alles doen, zoals wandelen door de duinen, of in de zomer zwemmen in het buitenbad. Ook kun je voetballen op één van de vele grasvelden. 

Als je van dieren houdt, heb je geluk. Bij de Duinzone zijn een boerderij en een manege, hier kun je een bezoekje brengen aan de paarden en vele andere dieren. 

Het terrein is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Met de bus kun je vanaf de ingang van de wijk direct naar naar station Leiden.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op