Academie voor Zelfstandigheid in Ermelo | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Witteland 5,
3853 HD Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Academie voor Zelfstandigheid in Ermelo
Witteland 5

Leren en school

Vandaag is het weer een dag dat je naar de Academie voor Zelfstandigheid mag. Je hebt al veel geleerd en je bent erg blij met het resultaat tot nu toe. Maar er valt nog veel meer te leren! Je gaat altijd met plezier naar de trainingen toe en bent erg blij dat je je kunt ontwikkelen. Jouw begeleider helpt je hierbij. Ze luistert goed, heeft veel geduld en is altijd positief. Dit helpt erg goed mee bij het behalen van je doel.

Je loopt naar binnen en gaat naar je begeleider toe. Je hebt meteen veel lol. Nadat je hebt bijgekletst, is het tijd om aan het werk te gaan. Op naar je doel!

In het kort

In het woonzorgpark in Ermelo bevindt zich de Academie voor Zelfstandigheid. Onze doelgroep zijn mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen leren bij ons meer zelfstandigheid en eigenwaarde op te bouwen op het gebied van werken en wonen. Er worden verschillende trainingen gegeven onder goede begeleiding. Voorbeelden van trainingen zijn Koken, Wassen, Weerbaarheid, Rekenen en Geld. Het geleerde wordt vaak meteen toegepast in de praktijk.

De student staat bij ons centraal en iedereen leert op zijn eigen tempo. Een goede balans is belangrijk. Er wordt serieus gewerkt maar er is uiteraard ook genoeg tijd voor gezelligheid.

Nieuw Zeezicht 

Wij zitten in gebouw ‘Nieuw Zeezicht’ in het woonzorgpark van ’s Heeren Loo. Voor de kooktrainingen maken wij gebruik van de ruime en professionele keukens van het Emaus College. Hier kun je lopend naar toe vanaf onze academie.

Het gebouw heeft onder andere een kooktheater, een grote huiskamer, een muziekcafé en een beautysalon. Daarnaast zijn er twee ruimtes met ieder een eigen sfeer. Aan het gebouw zit een groot terras. Bijna alle ruimtes hebben een eigen toegang tot dit terras. 

Omgeving

De Academie voor Zelfstandigheid ligt in een mooie groene omgeving in het woonzorgpark in Ermelo. Vanaf het centrum van Ermelo ben je binnen 15 minuten fietsen bij de academie. Daarnaast ligt het park dichtbij strand Horst met een mooi uitzicht op het Veluwemeer. Ook de Veluwse bossen zijn goed te bereiken op de fiets.

Op het park zelf heb je veel voorzieningen. Zo is er onder andere een supermarkt, een kinderboerderij, een een zwembad, een sportveld en een medische dienst. Ook kun je een tweedehands kledingwinkel bezoeken en zijn er winkels waar je onder andere zelfgemaakte producten kunt kopen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is uitstekend. Vanaf het station in Ermelo kun je de bus pakken richting het woonzorgpark. Het busstation zit net buiten het park. Aan de rand van het centrum van Ermelo bevindt zich het station waar elk half uur treinen naar Zwolle en Amersfoort vertrekken.

Voor wie?

De Academie voor Zelfstandigheid is er voor iedereen die graag zelfstandiger wil worden. Het onderwijs richt zich op mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

avzermelo@sheerenloo.nl
06 82 98 26 94

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op