Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
Wroetende Mol 3,
9781 TC Bedum
Contact opnemen Direct aanmelden

Zorgmanege de Bonte Schimmel in Bedum
Wroetende Mol 3a

Werk of dagbesteding Vrije tijd

Paarden zijn al je hele leven je lievelingsdieren, maar je volgt pas sinds kort rijlessen. Na de eerste week heb je al besloten dat Ginger jouw favoriet is. Je houdt van de zachte manen, de lieve ogen en het witte streepje op zijn neus. In galop of draven; elke week leer je weer nieuwe dingen bij. Soms vind je het nog wel een beetje eng, maar de begeleiding van de manege helpt je hier maar wat graag bij.

In het kort

Manege De Bonte Schimmel biedt in samenwerking met ’s Heeren Loo dagbesteding en paardrijlessen aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen er paardrijden op speciale therapiepaarden, maar ook voor de dieren zorgen. Gezelligheid en veiligheid vinden wij daarbij het belangrijkst.

De manege

De manege heeft 25 paardenboxen, waarvan er 15 voor zorg- en therapiepaarden zijn. Er zijn twee overdekte rijhallen met speciale spiegels waarin je jezelf kunt zien rijden. Achter de manege is een buitenbak.

Er is een grote kantine waar je na je inspanning terechtkunt voor een kop koffie. Na de geplande verbouwing zal de manege uitgerust zijn met een invalidentoilet en douche. Ook zijn er plannen voor een behandelruimte met medische apparatuur.

De mogelijkheden

Bij ons is iedereen met een hart voor dieren welkom, ook mensen die minder mobiel zijn. Dankzij de speciale opstaptrappen en tilliften kan iedereen leren paardrijden.

Paardrijles

Wil je komen rijden op Sock, Oscar of één van onze andere prachtige paarden of pony’s? Dat kan. Er is altijd ruimte om lekker te draven, en natuurlijk is het fijn om te zien dat je hier steeds beter in wordt. Je krijgt begeleiding van onze enthousiaste vrijwilligers.

Dagbesteding

Op de dagbesteding kun je de hele dag met onze dieren bezig zijn. Je kunt paarden verzorgen en voeren, stallen schoonmaken of de zadels verzorgen. Er is ook ruimte om in de kantine te werken en onze gasten van koffie te voorzien.

Adres en contact

Wroetende Mol 3a
9781 TC
Bedum

050 - 301 34 37
06 - 18 19 90 66
info@zorgmanegedebonteschimmel.nl

Locatie en bereikbaarheid

Je vindt de manege aan de rand van Bedum, op ongeveer 10 kilometer van de stad Groningen. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, chat, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op