Begeleid wonen in een groepswoning in Katwijk | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Zandhaver 1-3-5-7,
2224 GT Katwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in een groepswoning in Katwijk
Zandhaver 1-3-7-5

Wonen

Je woont sinds kort niet meer bij je ouders thuis. Dat voelt best volwassen! Je hebt hier je eigen kamer. Soms mis je de kat, de tikkende klok of de stamppot van je moeder. Toch verveel je je hier zelden. Even genoeg van het op jezelf zijn? Dan maak je een praatje met je huisgenoten! Juist behoefte aan een beetje rust? Dan is er de snoezelruimte. Wij houden hier in alle opzichten rekening met jou.

In het kort

Zandhaver 1-7 bestaat uit vier woonhuizen die zijn omgebouwd tot twee zorgwoningen. De begeleiding is vooral gericht op jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Op de benedenverdiepingen wonen mensen met een ernstige meervoudige beperking. Bij de begeleiding proberen we zoveel mogelijk structuur en duidelijkheid te bieden.

De woning

Doordat de woningen uit twee woonhuizen zijn opgetrokken, zijn ze extra ruim. Er is een grote woonkamer. Verder vind je er een gedeeltelijke open keuken en een badkamer op de begane grond. Op de bovenverdieping zijn vier slaapkamers en twee badkamers, waarvan één met bad. Op de zolderverdieping zijn een kantoor en slaapwachtruimte. Iedere bewoner heeft een eigen ruime slaapkamer. 

Aan de achterkant van de woning is een mooie grote tuin.

Aangepaste voorzieningen

De woningen zijn deels aangepast aan bewoners met een lichamelijke beperking. Er is een lift en de woning is deels rolstoeltoegankelijk. Voor bewoners die behoefte hebben aan wat rust, is er op de zolderverdieping een snoezelruimte.

Wonen vlakbij de duinen

De woning ligt in de wijk Zanderij. Alles wat je nodig hebt vind je in het dorp. Er is een klein winkelcentrum op loopafstand van de Zandhaver. Voor de dagelijkse zorg maken we gebruik van voorzieningen in Katwijk zelf. Voor specialistische hulp is er het woonzorgpark Noordwijkerduin in Noordwijk. 

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op 3 minuten lopen vanaf de Zandhaver. Hiervandaan rijden bussen naar Leiden Centraal.

Katwijkse Duinen

De woning ligt op loopafstand van de Katwijkse Duinen. Dit is een prachtig stukje natuur waar je heerlijk kunt wandelen.

Daginvulling

Als bewoner kun je hier hulp krijgen bij het zoeken van scholing of werk. Katwijk heeft verder verschillende dagbestedingslocaties, waaronder creatief atelier Paspartoe en lunchroom Hebbes.

Wie wonen hier begeleid?

Onze bewoners zijn voornamelijk jongvolwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking. Zij kunnen training krijgen in zelfstandigheid vanuit hun eigen kamer. We gebruiken daarbij de behandelmethode Op Eigen Benen.

De twee woonplekken op de begane grond zijn specifiek voor jongvolwassenen met een meervoudige beperking. We maken gebruik van de behandelmethode kader Vlaskamp, die speciaal op deze doelgroep gericht is. 

Adres

Zandhaver 1-3-5-7
2224 GT
Katwijk

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op