Dagbesteding Zonnelaan in Noordwijk | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw
Praktische info
Adres:
Zonnelaan 4,
2201 ZW Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Dagbesteding Zonnelaan in Noordwijk
Zonnelaan 4

Werk of dagbesteding

De hand van de behandelaar gaat over je linkerarm, van je schouders tot je handen. Haar andere hand blijft op je schouder rusten. Ze herhaalt de strijkende beweging langzaam en aandachtig. Dat voelt prettig. “Is het fijn?” vraagt ze. Dat kan ze eigenlijk al zien aan je glimlach, en je maakt een rustig en blij geluid. Haar handen bewegen naar je andere schouder, hier blijft ze even stilstaan. Dan strijkt haar hand over je rechterarm. Het is heerlijk om met Shantala-massage rustig de aandacht te krijgen. Je maakt hierdoor contact en voelt je ook echt gewaardeerd. Bij de Zonnelaan mag je er zijn zoals je bent, wat fijn!

In het kort

Dagcentrum Zonnelaan biedt dagbesteding aan mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Ook bieden wij dagbesteding aan mensen met licht moeilijk verstaanbaar gedrag. Per lokaal kunnen twaalf mensen meedoen, met twee activiteitenbegeleiders. Je kunt bij ons snoezelen, beauty farmen, een Shantala-massage krijgen, muziek en creatieve activiteiten doen. Ook bieden wij bewegingsactiviteiten. 

Het maken van contact is een belangrijk onderdeel van de dagbesteding. We moedigen jou aan om contact aan te gaan met anderen. Ons doel bij de activiteiten is om je eigen keuzes te kunnen maken en je eigen vaardigheden zoveel mogelijk in stand te houden.We werken met een vast dagprogramma, waarbij rust en activiteit in balans zijn. We focussen onze aandacht op de activiteiten, die zowel individueel als groepsgericht zijn. Je bent bij ons de hele dag welkom, je kunt ook meelunchen. Na de lunch is er een rustmoment.

De woning

Dagcentrum Zonnelaan is een gebouw zonder trappen. Het bestaat uit vier lokalen een grote centrale hal, een snoezelruimte en een grote tuin met schoolplein die kan worden afgesloten. Ook grenst er een badkamer en drie toiletruimtes aan de hal, en is er een lunchruimte voor personeel. De badkamer heeft een tilsysteem en linobed. Het gebouw is toegankelijk met een rolstoel.

De omgeving

De Zonnelaan ligt in een rustige omgeving met weinig verkeer aan de rand van het ‘s Heeren Loo-terrein Willem van den Bergh. De Zonnelaan is een doorgaande ringweg waar zeker op de tijden waarop de dagbesteding begint of eindigt veel drukte is. De dagbesteding staat tegenover het buitenbad, vlakbij de ingang naar de Duinzone. In de wijk zit een Spar (supermarkt), poli, tandarts, mondhygiëniste, fysio, logopedie, etc. Aan de westkant van de wijk is de Duinzone, een gebied met o.a. paarden en een kinderboerderij waar je heerlijk kunt wandelen en iets kunt drinken. 

Voor wie

Op Dagcentrum Zonnelaan bieden we dagbesteding aan mensen met een ernstige meervoudige beperking. De samenstelling van de groep is gevarieerd: mannen en vrouwen, volwassenen en ouderen. De activiteiten op dagcentrum Zonnelaan zijn per persoon verschillend. 

Openingstijden

Het dagcentrum is 5 dagen per week geopend van 9.00 tot 17.00 uur en is op feestdagen gesloten.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op