Zorgboerderij De Elsenhoek in Lunteren | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Praktische info
Adres:
Molenweg 24-26,
6741 KL Lunteren
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Zorgboerderij De Elsenhoek in Lunteren
Molenweg 24-26

Werk of dagbesteding

Op De Elsenhoek kent niemand het woord ‘verveling’. Neem eens een kijkje bij meneer en mevrouw kip: hoe gaat het met hen vandaag? Zijn er al kuikentjes op komst? Of ben je meer een poezenliefhebber? Onze katten zijn graag op stap, maar misschien zijn ze vandaag wel in voor een knuffelmomentje. Straks komt de taxi, die jou na een heerlijke dag in de buitenlucht weer veilig thuis brengt. Je zou bijna vergeten dat je hard hebt gewerkt!

In het kort

Op zorgboerderij De Elsenhoek werken mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek onder begeleiding. Zij zorgen in verschillende groepen voor de dieren en het onderhoud van de tuinen. De medewerkers van De Elsenhoek hechten veel waarde aan een positieve sfeer. Zij staan altijd klaar om de werknemers de rustige omgeving te bieden waar ze behoefte aan hebben.

Onze zorg

Op De Elsenhoek werken we volgens de Triple C behandelmethode, waarbij voorspelbaarheid belangrijk is. We gaan daarbij zoveel mogelijk uit van iemands sterke kanten. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we in het contact positief blijven, ook bij probleemgedrag. We werken veel samen met de ouders en andere familieleden die voor de cliënt belangrijk zijn. Zo zorgen we dat de behandeling altijd zo persoonlijk mogelijk is.

De boerderij

Binnen

De dagbesteding maakt gebruik van een knus en recent opgeknapt pand. Het pand heeft een rolstoeltoilet, douche en kantine en een opslagruimte voor het gereedschap en een wasmachine.

Buiten

Op de boerderij vind je paarden, schapen, geiten, varkens, konijnen, poezen en kippen. Verder is er een imker en een pluktuin waar pompoenen, courgettes en aardappelen worden geoogst. Je kunt er gezellig zitten. De tuinen zijn niet rolstoelvriendelijk. Ook is er een verkooppunt voor groenten uit de moestuin en eieren van de boer uit de buurt. 

Er is een speciale ruimte waar paarden getraind kunnen worden. Twee middagen in de week komt daar een vrijwilligster langs om de bewoners hierbij te helpen.

Werken op De Elsenhoek

Wie kunnen hier terecht?

De boerderij biedt een fijne daginvulling aan mensen met een matige of lichte verstandelijke beperking. Sommige cliënten hebben bijkomende problemen als autisme, een visuele beperking of stemmingswisselingen. De mensen die hier werken hebben als overeenkomst dat ze gek zijn op het buitenleven.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Op De Elsenhoek werken we met verschillende groepen. De mensen in de weidegroep verzorgen de dieren. De mensen in de erfgroep zorgen dat bloemen en de moestuin er altijd piekfijn uitzien. Daarnaast gaat een deel van de groep er regelmatig op uit voor boodschappen of andere uitstapjes. Wandelen is ook een vast onderdeel van de week. Bij regen is het altijd mogelijk om creatief werk te doen, bijvoorbeeld vogelhuisjes of bijenhotels maken.

Locatie en bereikbaarheid

Je vindt de boerderij in een schitterende omgeving aan de rand van het Lunterse bos, vlak achter een woonhuis van ’s Heeren Loo. Omdat de boerderij met het openbaar vervoer niet gemakkelijk te bereiken is, komen de meeste cliënten met speciaal vervoer.

Adres

Molenweg 24-26
6741 KL
Lunteren

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op