Zorgboerderij Westbroek in ‘t Harde | 's Heeren Loo
Vacatures 11 nieuw
Praktische info
Adres:
Eperweg 3,
8084 RB 't Harde
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Zorgboerderij Westbroek in ‘t Harde
Eperweg 3

Werk of dagbesteding Wonen

Tsjak, je steekt je schepje in de grond, en schept het zand opzij. Je hebt echt groene vingers, dus dit werk is echt iets voor jou! Je gaat namelijk courgettes planten. Je werkt het liefst met je blote handen, want dan voel je de planten. Je zet een plantje in het gat, en klopt de grond wat aan. Maar niet te stevig, want de grond moet nog wel een beetje los zijn, dan kan de plant ademen. Over ademen gesproken. Je ademt zelf nog eens een teug buitenlucht in. Je houdt het even in, en dan blaas je weer uit. Wat heerlijk zeg, je houdt van buiten werken! In de verte zie je iemand verschijnen. Het is je begeleidster; ze komt even een praatje maken. Na een tijdje zegt ze: “ik wou nog even zeggen dat je echt ontzettend goed je best doet. Je bent echt goed bezig!” Zo, wat een compliment zeg. Daar word je wel even stil van. Je vindt het werk ook alleen maar leuk, dus dat komt goed uit!

In het kort

Op zorgboerderij Westbroek kun je komen wonen en werken als je een verstandelijke beperking hebt. Op het terrein van de boerderij hebben we een groentetuin en schuren met allerlei dieren. We hebben ook een landgoedwinkeltje.

Op de zorgboerderij bieden wij dagbesteding en arbeidstraining aan. Wat jij precies gaat doen op de boerderij bepalen we samen. De werkzaamheden zijn vooral arbeidsmatig en licht industrieel. Ook zijn er werkzaamheden op de boerderij en in het bos.

De zorgboerderij

De zorgboerderij bestaat uit een grote woonboerderij waar zeven mensen wonen en een kleine boerderij met plek voor vier mensen. Alle bewoners hebben een eigen slaapkamer. Een badkamer en toilet deel je met maximaal vier personen. In de grote boerderij is een aantal gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een woonkamer, een keuken en de deel. Deze ruimtes gebruiken we om samen koffie te drinken en maaltijden te eten. De dagbesteding vindt plaats op en rond het erf van zorgboerderij Westbroek.

Prachtige locatie bij ‘t Harde

Zorgboerderij Westbroek ligt op een prachtige plek dichtbij het bos tussen Elburg en ’t Harde, op de Veluwe. De boerderij en het erf zijn eigendom van Het Geldersch Landschap. Naast het erf van de boerderij liggen de tuinen van A. Vogel. Op het erf is een landgoedwinkeltje waar we producten van A. Vogel en van de boerderij verkopen. Ook hebben we allerlei dieren die wij verzorgen. De afstand tot winkels is circa drie tot vier kilometer. De bushalte voor de bus naar Harderwijk en Zwolle is ongeveer twee kilometer verderop.

Wonen en werken met een licht verstandelijke beperking

Op de boerderij wonen en werken mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, tussen de 18 tot 60 jaar. Ook kun je bij ons terecht als je een verstandelijke beperking hebt met gedragsproblemen, of als je psychische problemen hebt.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op