De Klinkboerderij in Ermelo
Enckerkamp 39

Werk of dagbesteding Vrije tijd

In verband met de Corona-maatregelen is de Klinkboerderij gesloten.

Al je hele leven lang ben je dol op dieren. Ze zijn lief, schattig en je kan er helemaal tot rust bij komen. Jij voelt je dan ook als een vis in het water als je op de kinderboerderij bent. Je vindt het leuk om de dieren te verzorgen en de dieren te knuffelen, want dat hebben ze ook nodig! Eerder deze week is er een kalfje geboren en jij mocht daarbij zijn. Wat was dat bijzonder! 

Vandaag mag jij weer op de boerderij werken. Elke ochtend en middag geef jij samen met je collega’s de dieren te eten. Dat vind jij altijd het leukst omdat de dieren dan lekker enthousiast zijn. Daarnaast mest je de stallen uit. Een iets minder leuk werkje, maar dat moet ook gebeuren. Het scheelt dat je het altijd gezellig hebt met je collega’s en dat er veel wordt gelachen!

In het kort

Aan de Enckerkamp 39 in het woonzorgpark van Ermelo is de 'Klinkboerderij Dier' gevestigd. Deze kinderboerderij dient als werk –en dagbesteding en als een leuke vrijetijdsactiviteit. Er zijn verschillende werkzaamheden te doen. Omdat er veel dieren op de boerderij wonen, is er veel verzorging nodig. Naast het verzorgen van de dieren, zijn er ook andere taken zoals het onderhoud van het terrein en het verzorgen van de moestuin. Daarnaast worden er opdrachten gegeven vanuit onder andere de gemeente en Staatsbosbeheer. Genoeg te doen dus!

Adres en contact
Enckerkamp 39
3853 HK Ermelo
06 - 30 04 17 01 Stuur een mail

De boerderij

Op de boerderij vind je veel verschillende dieren. Er zijn koeien, varkens, geiten, schapen, kippen en kleine knaagdieren. Deze dieren zijn verspreid over een ruim oppervlakte met verschillende gebouwen. Er zijn stallen voor de dieren, schuren voor gereedschap en er is de mogelijkheid om ergens koffie te drinken. Een groot deel van de boerderij is geschikt voor mindervaliden, daarnaast is er een invalidentoilet aanwezig. 

Openingstijden

De boerderij is vijf dagen in de week geopend. Doordeweeks van 10.00 tot 16.00 uur. Op feestdagen is hij gesloten. 

Omgeving

De kinderboerderij staat op een groot gebied van ’s Heeren Loo waar verschillende woningen en voorzieningen zijn. Zo is er een medisch centrum met arts, een tandarts, logopedie, fysiotherapie, een supermarkt, een zwembad en een gymzaal/sportveld. Het gebied heeft een parkachtige uitstraling met veel bomen en groene gebieden. Auto’s rijden er stapvoets en voetgangers hebben altijd voorrang. Wel zo prettig!

Het woonzorgpark van Ermelo ligt dichtbij de stad Harderwijk. Ermelo kent veel voorzieningen en is een leuke stad om te bezoeken. Daarnaast ligt Ermelo aan de rand van de Veluwse bossen en ben je vanaf het park binnen 10 minuten rijden bij strand Horst.

Voor wie?

De kinderboerderij is beschikbaar voor iedereen. Jong en oud, of je nou op het park woont of niet, je bent altijd welkom! De doelgroep voor de werk- en dagbesteding zijn (jong)volwassenen vanaf 16 jaar en senioren met een verstandelijke beperking. Mensen van alle leeftijden en alle niveaus kunnen terecht bij ons voor verschillende werkzaamheden. Wel is het natuurlijk handig dat je het leuk vindt om met dieren te werken!

Contact en openingstijden

De boerderij is zes dagen in de week geopend. 

Elke werkdag van 10.00 tot 16.00 uur

Op zaterdag en zondag en op feestdagen is de boerderij gesloten.

We zijn telefonisch bereikbaar op het volgende nummer: 06 - 30 04 17 01

E-mail: klinkboerderij@sheerenloo.nl

Of bekijk onze Facebook-pagina.

Neem contact op