Thuis wonen in je eigen vertrouwde omgeving
Een gewoon leven thuis, in je eigen vertrouwde omgeving en met vertrouwde mensen om je heen, dat is natuurlijk het prettigste. Wij kunnen je helpen bij het inrichten van jouw leven zoals jij dat wil. Een leven dat past bij jouw mogelijkheden en ontwikkeling, en waar jij je goed bij voelt.
Een begeleider komt bij jou thuis en praat met jou over waar je ondersteuning bij nodig hebt. Daarbij kijken we naar wat andere mensen uit je netwerk kunnen doen. En we bespreken hoe je daaraan kunt werken. Zo ontstaat een begeleidingstraject dat precies past bij jouw mogelijkheden en doelen.
Daarna gaan we aan de slag en werk je met onze begeleiding aan je zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Dit kan gaan om de communicatie met anderen, het indelen van jouw dag, het doen van de huishouding, bij werk of de invulling van je vrije tijd. Tijdens je revalidatie, maar ook als je je revalidatie hebt afgerond. Voor die laatste fase is het behandelprogramma Hersenz ontwikkeld.
-
Wil je je talenten en mogelijkheden verder ontwikkelen? Of vind je het moeilijk om bijvoorbeeld de deur uitgaan en anderen te ontmoeten? We helpen jou daar graag bij.
Wat wil je bereiken en wat zijn je mogelijkheden? Dat bespreken we altijd met jou en je familie. Daarna maken we een plan waarbij je stap voor stap aan je doelen werkt. Ook bespreken we waar je het beste tot je recht komt: alleen of in een groep, in een prikkelarme omgeving of juist in een levendige omgeving. Jouw familie kan daarin met je meedenken.Aan de slag
Een vast onderdeel van jouw traject is het ontwikkelen of onderhouden van je vaardigheden. Daarvoor kun je terecht in een van onze Talentencentra. Denk hierbij aan werken aan je conditie, computervaardigheden of fijne motoriek. Net waar jij het meeste aan hebt in jouw dagelijks leven. Naarmate je je (nieuwe) talenten verder ontdekt en ontwikkelt, groeit je zelfvertrouwen. Zodat je ook andere dingen durft aan te pakken. Bijvoorbeeld een opstap naar werk of meer sociale contacten.
Jouw aanwezigheid op het Talentencentrum geeft ook structuur en een zinvolle daginvulling. En als jouw familie dat wil, kan zij met je mee naar het Talentencentrum. Maar natuurlijk kunnen zij in de tijd ook dingen voor zichzelf ondernemen.
-
Wil je van betekenis zijn voor anderen en meedoen in de samenleving? Met voldoende eigen regie? Een zinvolle en plezierige werkplek helpt daarbij. Daarom ontdekken we samen met jou jouw mogelijkheden om te werken. En we begeleiden je bij het vinden van een passende en plezierige werkplek, al dan niet betaald.
Samen met je begeleider breng je jouw wensen en vaardigheden in kaart. Vervolgens zoeken we samen naar een passende opleiding of werkplek bij een bedrijf. Belangrijk is dat je daar in je eigen tempo en naar je eigen mogelijkheden kunt werken.
En heb je eenmaal een werkplek, dan begeleiden en coachen we jou. Bijvoorbeeld met:- een inwerkprogramma
- het maken van werkschema's
- het aanpassen van je werkplek
- persoonlijke verzorging
- hulp bij het aanvragen van hulpmiddelen
- de communicatie met je collega’s.
Maar ook als je geen begeleiding nodig hebt, houdt een medewerk contact. Zo is er altijd iemand die met je mee kan denken.
-
Hersenletsel heeft effect op alle onderdelen van het leven: werken, wonen, vrijetijdsbesteding, relaties, zingeving, welzijn en gezondheid. We begeleiden je bij al deze onderdelen. We helpen je om met je beperkingen om te gaan, je verlies te verwerken en veranderingen te accepteren. En we helpen je bij het vinden van de juiste balans in jouw leven.
Woon jij niet intern bij De Noorderbrug, dan richt onze begeleiding of behandeling zich op de onderdelen:- Denken en doen
- Emoties en gedrag
- Energie
- Beweging
- Communicatie
Bij deze onderdelen – de bouwstenen - ervaren mensen met NAH en hun familie vaak problemen. Elke bouwsteen bestaat uit een aantal modules. Bij begeleiding gebruiken we andere modules dan bij behandeling. Lees de modules van de begeleiding.
We bekijken samen met welke bouwstenen en modules jij aan jouw doelen kunt werken. Zo ontstaat er een begeleidingstraject dat precies past bij wat jij wil en kan. Dit schrijven we op in jouw Samenwerkplan. Zo kom je steeds een stap verder. Met onze behandeling en begeleiding, jouw eigen kracht en de ondersteuning van familie en vrienden.Informatiebijeenkomst Hersenz
Ben je nieuwsgierig naar wat Hersenz precies inhoudt? Meld je dan aan voor een van de (online) informatiebijeenkomsten voor cliënten, mantelzorgers en naasten. Een behandelaar geeft uitleg. Ook vertelt een ervaringsdeskundige wat de behandeling voor hem of haar heeft betekend. De online sessie duurt 1,5 uur. Natuurlijk kun je ook je vragen stellen. Je kunt je aanmelden via de website van Hersenz.
Contact
Heb je vragen? Bel dan gerust met de afdeling Klant en Advies via telefoonnummer 088 - 037 90 30. Van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur krijg je ons meteen aan de lijn. Daarna kun je de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar klantadvies.dnb@sheerenloo.nl.
Woon- en talentencentra De Noorderbrug
Contact
Heb je vragen of wil je je aanmelden? Bel dan gerust met de afdeling Klant en Advies via telefoonnummer 088 - 037 90 30. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.30 uur krijg je ons meteen aan de lijn. Buiten die tijden kun je de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar klantadvies.dnb@sheerenloo.nl.