De Oude School op woonzorgpark Ermelo

De Oude School
Ermelo

Leren en school Restaurant Werk of dagbesteding

Een lekkere lange fietstocht. Daar was je wel aan toe. Je fietst door een groene omgeving, komt langs een groot gebouw en ruikt vers gebakken appeltaart en net gebrande koffie. Het is het restaurant ‘De Oude School’.

In 1934 was dit een oud schoolgebouw, nu behoort het tot de rijksmonumenten. Je bent nieuwsgierig en loopt naar binnen. Je verwondert je over de mooie open inrichting en de gezellige sfeer. Je zoekt een tafeltje op en bestelt een warm kopje koffie met een stuk taart. Heerlijk, even zitten. De bediening is vriendelijk en je bestelling is er snel. Voor je het weet is de taart op. Nog een laatste slokje koffie en je springt weer op de fiets. Op naar huis.

In het kort

Unieke locatie, unieke beleving

Aan de Witteland 4 zit restaurant ‘De Oude School’. Het restaurant is net gerenoveerd en heeft een open, moderne sfeer. Het is onderdeel van het woonzorgpark in Ermelo waar iedereen welkom is. In het restaurant werken (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij werken in de bediening of in de keuken. Onder begeleiding leren zij vaardigheden zoals koken, bedienen en samenwerken met collega’s. Ook kunnen medewerkers van ’s Heeren Loo bij ons terecht om te leren koken voor grote groepen.

In het restaurant serveren wij onder andere koffie, een borrel of een heerlijke lunch. Alle lekkernijen komen uit onze eigen bakkerij.
Verder is het bij ons ook mogelijk om je verjaardag of bedrijfsfeestje te houden of je bruiloft te vieren. Daarnaast heeft De Oude School vergaderzalen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Adres en contact
Witteland 4
3853 HD Ermelo
06 12 49 70 29 Stuur een mail

Het gebouw

Bij binnenkomst in het monumentale pand loop je meteen het restaurant in. Het is modern ingericht, heeft een open uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Je kunt binnen zitten of buiten op het terras. Ook zijn er vergaderzalen. De locatie is geschikt voor grote gezelschappen.

Omgeving

Het restaurant ligt in een mooie groene omgeving midden in het woonzorgpark van Ermelo. Je kunt er fijn wandelen en fietsen. Vanaf het centrum van Ermelo ben je binnen 15 minuten fietsen bij De Oude School. Ook ligt het woonzorgpark dichtbij Harderwijk. Ermelo en Harderwijk zijn leuke plaatsen met veel voorzieningen die een bezoekje waard zijn. Daarnaast ligt het park dichtbij strand Horst met een mooi uitzicht op het Veluwemeer. Ook de Veluwse bossen zijn goed te bereiken op de fiets.

Op het park zelf zijn ook veel voorzieningen. Zo is er een supermarkt, een kinderboerderij, een een zwembad, een sportveld en een medische dienst. Ook kun je shoppen in een tweedehands kledingwinkel en in winkels met onder andere zelfgemaakte producten.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is goed. Vanaf het station in Ermelo kun je de bus pakken richting het woonzorgpark. Het busstation is net buiten het park. Aan de rand van het centrum van Ermelo bevindt zich het station waar elk half uur treinen naar Zwolle en Amersfoort vertrekken.

Voor wie?

Wij heten iedereen van harte welkom in De Oude School. Jong of oud, met of zonder beperking, wandelaars of fietsers. Iedereen mag bij ons naar binnen lopen. Voor mensen met een verstandelijke beperking is De Oude School een leuke en gezellige werk- en leerplek. Ook kunnen medewerkers van ’s Heeren Loo leren koken voor grote groepen. Heb jij een passie voor de horeca? Of vind je het leuk om in de keuken te werken? Neem dan contact op!

Adres, contact en openingstijden

Witteland 4
3853 HD Ermelo
06-12 49 70 29

Bakkerij.Oudeschool@sheerenloo.nl
Kiosk.Oudeschool@sheerenloo.nl
Oudeschool.ermelo@sheerenloo.nl
Vergaderen.Oudeschool@sheerenloo.nl

Openingstijden

Maandag 12.00 - 17.00 uur
Dinsdag - woensdag - 10.00 - 17.00 uur
Donderdag - Vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag - zondag 10.00 - 17.00 uur

Kijk ook eens op onze Facebook-pagina.

Neem contact op