Adres en contact
De Wieken 26-28
4191 TR Geldermalsen
0800 - 355 55 55 Direct aanmelden

De Wieken 26-28
De Wieken 26-28

Wonen

Hou je van rust en huiselijkheid? En heb je een (zeer) ernstige meervoudige beperking? Dan is begeleid wonen op De Wieken 26-28 echt iets voor jou. Samen met 9 andere bewoners heb je het gezellig in de woonkamer of ga je er onder begeleiding op uit. En heb je behoefte aan tijd voor jezelf? Dan kun je genieten van de rust van je eigen kamer of ontspannen in de snoezelbadkamer.

In het kort

Wieken 26-28 is een woning met 24-uursbegeleiding voor volwassenen met een (zeer) ernstige of meervoudige verstandelijke beperking. De focus ligt op het creëren van structuur en een veilige omgeving. We kijken naar de (kleine) signalen die jij geeft en spelen hierop in. We hebben veel aandacht voor hoe we jouw vaardigheden kunnen behouden of verder ontwikkelen. Daarbij gaan we uit van iedere bewoner als individu. De begeleiding is gespecialiseerd in verpleegkundige zorg.

Zo kun je wonen

Je hebt een ruime slaapkamer en een eigen badkamer. Sommige bewoners delen een badkamer. En helemaal luxe: in de snoezelbadkamer met muziek en sfeerverlichting kom je helemaal tot rust. In de gezamenlijke en gezellige woonkamer ontmoet je je medebewoners. Het is er rustig en huiselijk. Je kunt er heerlijk liggen in een bedbox of ontspannen in een relaxstoel. Ook eet je samen, luistert muziek, kijkt televisie of doet andere leuke dingen. Bijvoorbeeld een bezoek van de Mimakkus clown of van iemand die muziek maakt. 

Zomers kun je genieten in de tuin, luisteren naar de vogeltjes en genieten van het uitzicht. De woning heeft plafondliften en brede deuren, zonder drempels en is dus helemaal ingericht voor mensen in een rolstoel.

Wie wonen er nog meer?

In De Wieken 26-28 woon je samen met 9 andere bewoners met een (zeer) ernstige meervoudige beperking. Je medebewoners verschillen in leeftijd. De begeleiding gebruikt lichaamsgebonden communicatie en communicatie met voorwerpen.

De omgeving

De Wieken 26-28 staat op het terrein De Wieken met meer woningen van ’s Heeren Loo. Er zijn een zwembad, fitnessfaciliteiten, een buurthuis en dagactiviteitencentrum. Vlakbij is een verzorgingstehuis met restaurant waar je ook gebruik van mag maken.

Het terrein grenst aan een woonwijk met een winkelcentrum, bakker, kapper, goede restaurants en koffietentjes. Een bus- en treinstation liggen op loopafstand en er is een regiotaxi. Geldermalsen ligt midden in de Betuwe en heeft een prachtig historisch centrum. Wandelen langs de rivier de Linge kan ook.

Hoe begeleiden we jou?

  • Wij kijken goed naar wie jij bent, wat je prettig vindt en nodig hebt. Daarbij werken we samen met jouw ouders of andere familie. We letten goed op de (kleine) signalen die jij geeft en spelen hier op in. Daarnaast kijken we hoe we jouw vaardigheden kunnen behouden en of verder ontwikkelen. Dat doen we aan de hand van doelen.

    Dagelijkse verzorging is een belangrijk onderdeel van de begeleiding. We zorgen ervoor dat jij het prettig vindt en er plezier aan beleeft. De medewerkers zijn gespecialiseerd in verpleegkundige zorg. Zij weten veel over epilepsie, diabetes, visuele beperkingen, auditieve beperkingen, slikproblematiek en andere medische zaken bij de bewoners.

    We begeleiden jou volgens de methode Perspectief en zorgen voor een voorspelbaar dagritme en een rustige, sfeervolle en veilige omgeving voor jou.

  • Doordeweeks ga je overdag naar dagbesteding. Dit kan zowel binnen of buiten de woning op het terrein van De Wieken. Net wat jij het prettigst vindt.

  • Om op De Wieken te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie VG7 of VG8 nodig.

Heb je interesse?

Ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 0800 - 355 55 55. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem een kijkje

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op